U martu 2008. novi konkurs za NIP

Ministar bez portfelja zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana Dragan Đilas podsetio je juče da će krajem septembra biti zatvoren konkurs za sredstva tog plana u 2008. godini i najavio da će u martu sledeće godine biti raspisan novi konkurs za projekte koji će biti finansirani u 2009. godini. 

Na sastanku sa predstavnicima beogradskih vlasti i predsednicima 17 gradskih opština, Đilas je podsetio da je 30. septembar krajnji rok za dostavljanje projekata i upozorio da će u narednoj godini projekti NIP−a biti „rigorozno kontrolisani“, a oni za koje se utvrdi da nisu u skladu sa zakonom biće ukinuti bez obzira na posledice. 
Od većih projekata sa kojima će grad Beograd konkurisati za sredstva NIP−a u 2008. godini Đilas je izdvojio obnovu Pančevačkog mosta i završetak obilaznice oko glavnog grada, kao i završetak mosta na Savi kod Obrenovca, čiju je konstrukciju ministar juče obišao. Đilas je tom prilikom naveo da će, pored završetka tog mosta, sredstvima iz NIP−a biti izgrađen i put od Obrenovca do Boljevaca, ukupne dužine 12,5 kilometara u vrednosti oko15 miliona evra. 

Prema njegovim rečima, radovi na tom projektu mogli bi da počnu početkom sledeće godine, a trebalo bi da budu završeni 2009. godine, kada će ta saobraćajnica spojiti regionalni put Obrenovac− Ub−Valjevo i magistralni put Beograd−Šabac sa regionalnim putem u Boljevcima.(„Pregled“)

Pogledajte još