Održana predstava "Mala crna haljina" u okviru prvog Art&fashion događaja u organizaciji Fondacije Saša Marčeta i Agencije Fabrika

Sinoć, u okviru prvog Art&fashion događaja u organizaciji Fondacije Saša Marčeta i Agencije Fabrika, održana je predstava "Mala crna haljina"

Predstava „Mala crna haljina“ је inspirisana slavnom kreatorkom Koko Šanel.

Dve glumice – Rada Đuričin i Vjera Mujović oživljavaju detinjstvo, ljubavi, borbu, čežnje i stremljenja kompleksne ličnosti kakva je bila Šanel. Lik Koko Šanel predstavljen je kao dvostruk: baš kao što je logo njenog brenda sastavljen od jednog pravilnog i jednog naopakog latiničnog slova C, koja se ukrštaju. Okosnicu ove drame predstavlja suočavanje čoveka sa samim sobom, sa prošlošću, istinom i lažima, sa onim što mislimo da je istina, suočavanje sa beskrajnom usamljenošću i izgubljenom ljubavlju. U vreme velikih svetskih previranja, ratova, revolucija, borbi za socijalnu jednakost, Šanel je oslobodila ženu korseta, skratila haljine i visoke potpetice – da bi žena mogla da radi i odlučuje o svojoj sudbini. Ovo je komad i o usamljenosti i večnom traganju za ljubavlju.

Večeras od 20.30 časova u nastavku druge večeri Art&Fashion:

- performans ZINAIDA&LETROIANE koji objedinjuje teatar, literaturu, modu i muziku.

Modni deo: najnovija kolekcija visoke mode Italo Marseglie za sezonu proleće/leto 2019.(Italia)

U naslovnoj ulozi Jelene Trojanske: Tamara Aleksić (Srbija)

Režija i koreogrrafija: Rossano Giuppa (Italia)

- mini concert klasične muzike čelistkinje Jele Mihailović(Jelle Cello), koja će izvesti numere sa svog novog, trećeg albuma "Potraga za magičnim violončelom“ koji izlazi za PGP-RTS krajem maja. Jela se prvi put pojavljuje kao koautor muzike i album predstavlja kompleksno muzičko delo za violončelo i simfonijski orkestar I njen do sada najambiciozniji muzički projekat, sniman sa njenim šezdesetočlanim simfonijskim orkestrom Jela Cello Power Symphony Orchestra

- Performans “Anna Cappelli adora il Baustelle”, pozorišno-modni-muzički performance, zasnovan na legend o Anni Cappelli.

U naslovnoj ulozi Anne Cappelli: Biancarosa Nappi(Italia)

Kostimograf: Italo Marseglia(Italia)

Režija i koreografija: Rossano Giuppa(Italia)

Pogledajte još