SBERBANK BIZNIS FORUM: Mesto susreta najvećih kompanija Rusije i Centralno – Istočne Evrope

Sberbank Biznis Forum održan je danas u Beogradu u prisustvu menadžmenta Sberbank iz Rusije, regiona i Srbije, kao i predstavnika Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora i Privredne komore Srbije. Po prvi put jedna banka okupila je više od 200 klijenata iz Rusije i Centralno-Istočne Evrope, u cilju osnaživanja međusobne saradnje, razmene znanja, iskustava i primera dobre prakse. U tom smislu Sberbank Biznis Forum jedinstven je poslovni događaj u Srbiji.

Forum je svečano otvorioambasador Ruske federacije u Beogradu, Aleksandar Vasiljevič Čepurindok se ispred Sberbank Srbija prisutnima obratila Marijana Vasilescu, predsednica Izvršnog odbora.

- Sberbank Srbija već sedam godina posluje na tržištu Srbije i za to vreme dokazala se kao stabilanmost između ruskih i srpskih kompanija. Rezultat našeg rada je povećanje učešća u spolјnoj trgovini sa Rusijom od 20 odsto i čak 27 odsto u podršci izvozu. Kako trenutna ekonomska situacija, konkretnospoljnotrgovinski bilans naše zemlje, uprkos poboljšanju u poslednjih nekoliko godina, i dalje pokazujedeficit zbog manjeg pokrića uvoza izvozom, kao jedina banka na tržištu sa ruskim kapitalom, odlučili smo se da na jednom mestu okupimo velike kompanije Rusije, Srbije i regiona i tako dodatno učvrstimo spoljno-trgovinsku saradnju Rusije i Centralno – Istočne Evrope, kao i svoj odnos sa klijentima. Na tom temelju nastao je Sberbank Biznis Forum. Zato mi i jeste velika čast što danas možemo da ugostimo predstavnike najvećih trgovinskih lanaca Rusije – kao što su X5Retail Group, OK Retail Group, Lenta, Diksi, Teritorial Group, Magnum, kao i predstavnike brojnih kompanija iz različitih industrija - rekao je Vladimir Bošković, član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Na inicijativu Sberbank Srbija, na forumu su se okupili visoki predstavnici menadžmenta Sberbanke iz Kazahstana, Belorusije, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, spremni da sa kolegama i klijentima iz Centralno – Istočne Evrope razmene poslovna iskustva, pokrenu ili učvrste saradnjui zajednički nađu način za prevazilaženje svih izazova sa kojima se susreću u poslovanju.

Među govornicima Sberbank Biznis Foruma našli su se: Fabris Peruško, predsednik Izvršnog odbora kompanije ForteNova, Tomislav Čizmić, CEO kompanije Merkator i Aleksander Idrisov, predsednik Izvršnog odbora kompanije Strategy Partners.

Prisutnima su se predstavili i najveći klijenti Sberbank Srbije i saradnici sa Rusijom – Delta Agrar, Tarket i PDM AgroFruit.

U finalnoj panel diskusiji, koju je ispred Sberbank Srbija moderirao Vladimir Bošković, učestvovali su Mihajlo Vesović ispred Privredne komore Srbijei predstavnici kompanija Merkator, Tarket, Delta Holding, OK Retail Group i X5 Retail Group, simbolično zaokruživši sve teme obrađene tokom Foruma.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još