Stanojević: Ne smemo da ugrozimo naš ponos

BEOGRAD, 27. septembra 2010. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je da je Arsenal veliki favorit u meču drugog kola Grupe H Lige šampiona, ali je istakao da njegova ekipa ne sme da dozvoli da u Beogradu izgubi ponos.

"Treba nam podrška, pozitivna energija. Treba da pozitivno gledamo na stvari šta god da se desi... Ali ne smemo da dozvolimo da nam se na našem stadionu dogodi nešto što bi ugrozilo naš ponos", istakao je Stanojević na konferenciji za novinare pred sutrašnji duel.

"Moramo, ipak, da budemo realni i skromni i da priznamo da se Arsenal pita", dodao je 36-godišnji trener crno-belih.

On je ocenio i da brojne povrede u timu Arsenala, koji će igrati bez kapitena Seska Fabregasa, Robina van Persija, Tia Volkota, Niklasa Bendtnera, Tomasa Vermalena i golmana Manuela Almunije, neće promeniti stil igre "tobdžija".

"Arsenal je to. Oni imaju svoj način igre kojim melju protivnika i ne menjaju ga, pobeđivali ili gubili... I s tim povredama ne možemo da kažemo da Partizan ima bilo kakvu prednost nad Arsenalom", kazao je Stanojević misleći na subotnji poraz od Vest Bromvič Albiona (2:3), ali i pobede nad Totenhemom (4:1) i Bragom u prvom kolu Grupe H (6:0).

Trener Partizana nije odustao od namere da proba da iznenadi slavnog rivala.

"Igrači imaju prava da uživaju. Koncentrisani su, ali opušteni, pozitivni, hrabri, odvažni... Ima tu kontradiktornosti koje se javljaju, ali koje su po meni dobre. Ponos je iznad svega... Pokušaćemo da rivala udaljimo od gola, da nametnemo svoj ritam", naveo je Stanojević.

"Želimo da vidimo gde smo u odnosu na najjačeg u grupi. Pričamo uvek o osvajanju trećeg mesta, ali se potajno nadam i drugom, iako je to izuzetno nerealno... Rasterećeni smo, ali želim da igračima nametnem taj rezultatski pritisak, da moramo nešto da uradimo. Ne želim da posle određenog vremena imamo nula bodova", dodao je Stanojević.

On je naveo da ni protiv Arsenala neće igrati Almami Moreira, dok je pod znakom upitnika i kapiten Mladen Krstajić, koji je i u porazu na gostovanju kod Šahtjora u Donjecku (0:1) igrao sa zaštitnom maskom zbog polomljenog nosa.

"Krstajić je bliži varijanti da igra. Igrao je on i u gorim situacijama", kazao je trener crno-belih i najavio napad na Arsenal.

"Nemojte da očekujete da pobedimo sa tri gola. Nije ovo srpsko prvenstvo. Ali imaćemo četiri ili pet vrlo ofanzivnih igrača plus Klea koga bi oni trebalo da rasterete. A Kleo je motor ove ekipe, on joj daje ritam, bez obzira da li dao gol ili ne... Svaki pozitivan rezultat protiv Arsenala bio bi fantastičan", istakao je Stanojević.

Pogledajte još