Za sredu, 29. septembar 2010.

BEOGRAD, 29. septembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili su Kosovu i tekućim političkih i društvenim temama.

ALO - List piše o slučaju seksualnog zlostavljanja i incesta u vojvođanskom mestu Belegiš "Osam godina silovao ćerku i pipkao unuku!!!". O udesu u kome je oštećeno vozilo Vlade Srbije "Vladin auto udario šefa Generalštaba".

BLIC - Za list govori patrijarh Srpski Irinej: "Pećka patrijaršija je bila i ostaće naš duhovni centar". EU poručuje "Nema mesta za SAD u dijalogu o Kosovu". U istrazi tri mafijaška ubistva iz 2004. "Andrija Drašković svedoči protiv Luke Bojovića".

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Moguće odlaganje", list prenosi ocenu predsednika Srbije Borisa Tadića da bi pregovori Beograda i Prištine mogli biti odloženi zbog ostavke kosovskog predsednika Fatmira Sejdijua. O eksploziji u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojoj je ranjena trogodišnja A.K, naslov "Povređena devojčica".

DANAS - O situaciji na Kosovu u tekstu "Kosovo se nalazi pred vanrednim izborima". Politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić upozorava "Ako se borimo za pokrajinu, sukob sa EU je neizbežan".

KURIR - "Parada traje deset dana", piše list i navodi da će gej aktivisti uoči povorke ponosa organizovati i niz drugih manifestacija. List piše i o sudbini zahteva za legalizaciju bespravno podignutih objekata u tekstu "Legalizacija u ćorsokaku".

POLITIKA - O razgovorima Srbije i Kosova u tekstu "Teme razgovora Beograda i Prištine do kraja nedelje". O nacrtu Zakonika o krivičnom postupku pod naslovom "Sudski pozivi na veb sajtu". O situaciji na Korejskom poluostrvu u tekstu "Kimov sin imenovan za generala".

PREŠ - O situaciji u zdravstvu u tekstu "Ili plati, ili umri!" Za list govori portparol holandskog Ministarstva inostranih poslova Bert Rajs: "Srbija neće biti kandidat za EU dok ne uhapsi Mladića". O zločinu u Belegišu pod naslovom "Deset godina silovao ćerku".

PRAVDA - "Preti glad i smrzavanje", o posledicama poskupljenja u Srbiji. List prenosi i izjavu premijera Kosova Hašima Tačija o pregovorima Prištine i Beograda "Spreman sam za Tadića". Pod naslovom "Kćerku silovao, a unuku pipkao", list piše o hapšenju osumnjičenog za seksualno zlostavljanje.

PRIVREDNI PREGLED - "Jura zapošljava još radnika", o razgovorima ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića sa parnerima u Seulu. O otvaranju fabrike italijanske konfekcije "Fiorano" u Somboru "Dobar znak za investitore".

Pogledajte još