Ne zna se da li će biti obeštećenja

SUBOTICA, 29. septembra 2010. (Beta) - Italijanska policija još nije prosledila izveštaj o krađi autobusa kojim su na ekskurziju u Rim stigli đaci subotičke ekonomske škole, a ne zna se ni da li će i na koji način đaci koji su ostali bez prtljaga i dokumenata biti obeštećeni, saopšteno je danas.

U Subotici su zajedničku konferenciju za novinare održali predstavnici ekonomske škole "Bosa Milićević" i organizatora putovanja - turištičke agencije Profis i prevoznika Suboticatrans.

Učenici srednje ekonomske škole "Bosa Milićević" obilazili su jedan od tržnih centara u Rimu kada je autobus prevoznika Suboticatrans ukraden sa parkinga. U autobusu su se nalazili pasoši svih putnika i prtljag.

Kako je na konferenciji za novinare rekao direktor škole Igor Bem, posle incidenta su preduzeti svi neophodni koraci, a bezbednost učenika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku. "Prihvatam kritike da je možda bilo neophodno dežurstvo u školi i da je neko morao da se javlja roditeljima na telefon sve vreme. Mi smo upravo zbog velikog interesovanja išli na obaveštavanje medija, kako bi svi dobili informacije", rekao je Bem.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, za sada nema ni konkretne informacije hoće li i na koji način učenici biti obeštećeni, pošto prtljag nije bio osiguran.

Pogledajte još