NBA timovi u Evropi

LONDON, 3. oktobra 2010. (Beta-AP) - NBA timovi, koji se u Evropi pripremaju za predstojeću sezonu, nastaviće svoje aktivnosti uprkos pretnjama od terorizma, a NBA liga je obećala da će preduzeti "odgovarajuće bezbednosne mere".

Los Anđeles lejkersi i Minesota timbervulfs nalaze se u Londonu gde bi sutra trebalo da igraju u O2 areni, dok Njujork niksi danas igraju protiv Olimpije Milano u Italiji.

Zvaničnici Lejkersa i Timbervulfsa su naveli da su organizatori i zvaničnici NBA lige u bliskoj vezi s vlastima radi procene opasnosti, ali da igračima nije rečeno da promene svoje navike ili planove za obilazak gradova.

Stejt department je danas izdao upozorenje za putovanje u Evropu u kojem se savetuje američkim građanima da preduzmu veće mere opreza
radi lične sigurnosti.

Portparol Lejkeresa Džon Blek je rekao da je NBA u kontaktu s američkom ambasadom, CIA i britanskom policijom, dok je viši zvanicnik NBA Majk Bas rekao da liga "preduzima sve odgovarajuće bezbednosne mere".

Igrači Timbervolfsa su planirali šetnju Londonom dok igrači Lejkersa na čelu s Kobijem Brajantom gledaju duel fudbalera Čelzija i Arsenala.

Pogledajte još