Van der Sar na kraju sezone završava karijeru

BEOGRAD, 7. oktobra 2010. (Beta) - Trener golmana Mančester junajteda Erik Stil rekao je da bi čuvar mreže tog kluba Edvin van der Sar na kraju godine mogao da završi karijeru.

Van der Sar će krajem meseca napuniti 40 godina, a Stil je rekao da je bivši holandski reprezentativac nagovestio da je spreman da završi karijeru.

"Mislim da je Ed odlučio i da mu je ovo poslednja sezona. On je profesionalac, razuman i pametan čovek koji zna kada je pravo vreme za završetak karijere. Ni ja ni trener ne treba da mu kažemo da li je došlo vreme. On će znati", rekao je Stil za Mančester Ivning njuz.

"Ali, ako posle Božića odluči da nastavi karijeru donećemo odluku sa trenerom (Aleksom Fergusonom). Zavisi i od njegovih
odbrana, ako ne bude dobro branio trener će doneti odluku", dodao je on.

Stil je dodao da Van der Sar, koji je sa Junajtedom osvojio Premijer ligu, Karling Kup i Ligu šampiona, želi da osvoji i jedini trofej u Engleskoj koji mu nedostaje - FA Kup.

"Još ga nije osvojio i to je njegov veliki cilj. Kada budemo menjali golmane u tom takmičenju mislim da će gospodin Van der Sar tražiti od trenera da brani u FA Kupu", rekao je Stil.

Van der Sar je u karijeri branio za Ajaks, Juventus i Fulam, odakle je 2005. godine prešao u Mančester junajted za koji je odigrao 229 utakmica.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 130 utakmica.

Pogledajte još