PRIPREMA ZA PLAŽU: Do savršenih nogu u tri koraka

Leto je vreme koje zahteva detaljnu pripremu, kada je u pitanju planiranje godišnjih odmora, kao i detaljnu beauty pripremu za letovanje. Leto podrazumeva određene beauty rituale za besprekoran izgled u svega tri koraka.

Visoke temperature često ukazuju na beauty nepravilnosti i nedostatke, koje smo tokom zime uspešno primenjivali. Leto je pravo vreme da svojoj koži pružite intenzivnu negu i oporavite je od štete koju su joj naneli hladni zimski dani. Zato uvedite beauty rutinu, koja će tokom leta vašoj koži povratiti zdrav i sjajan izgled.

1. Priuštite svom telu detaljan piling

Tokom zime, često zapostavimo negu naše kože nogu, pa s dolaskom prvih toplih dana primećujemo kako su nam noge suve i bez sjaja. Zato priuštite svome telu detaljan, umirujući piling, koji će iščistiti vašu kožu od nakupljenih nečistoća i otkloniti sve mrtve i suve ćelije, kako bi koža vašeg tela bila besprekorno glatka i spremna za dubinsku hidrataciju.

2. Temeljno se izdepilirajte

Iako je temeljna depilacija jedan od najomraženijih beauty zahvata, tokom leta on je neizostavan deo naše rutine. Depilacija je obavezan korak, koji sledi odmah nakon pilinga, kada je naša koža meka i koren dlake izbija na površinu kože. Ako praktikujete ovaj beauty redosled, drastično ćete smanjiti problem sa urastanjem dlaka i iritacijom nakon brijanja, ili depilacije.

3. Redovno praktikujte anticelulit masaže

Borba sa tvrdokornim celulitom, najveća je muka, svake od nas tokom leta, zato je zaista važno da svakodnevno primenjujete anticelulit masaže, proizvodima, koji su namenjeni za tretiranje problematičnih regija, kada je celulit u pitanju. Detaljnom masažom područja pokrivenog celulitom, pokrenućete cirkulaciju i smanjićete površinski sloj masnih naslaga. Masne ćelije će se osloboditi toksina i smanjiće se, a vi ćete konačno odahuti jer pomorandžina kora neće biti toliko upadljiva.

Nega nogu tokom leta zaista je važna, posebno jer je reč o delu tela, kome generalno ne posvećujemo dovoljno pažnje i koji tokom leta zahteva posebno negu, ako želimo da nam noge u šortsu ili suknjici besprekorno izgledaju.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još