Napad na aktiviste Žena u crnom

BEOGRAD, 10. oktobra 2010. (Beta) - Organizacija Žene u crnom saopštila je da su protekle noći dva mladića upala u njihove prostorije u Jug Bogdanovoj ulici u Beogradu i čekićem napala aktiviste.

"Napad se dogodio oko 01:30. Da se nije radilo o slučajnom incidentu dokazuje i to da su mladići u prostorije ušli glasno tražeći „pedere“ među prisutnima, želeći da se fizički obračunaju", navodi se u saopštenju.

Žene u crnom ocenile su da su motivi napada politički stavovi i homofobija i zatražile od nadležnih državnih organa da što pre pronađu počinioce i kazne ih.

"Politički motivisan napad na aktivistkinje i aktiviste Žena u crnom desio zato što jasno i nedvosmisleno podržavamo prava LGBT populacije kao i organizaciju Parade ponosa, kao što politički angažman Žena u crnom ujedno podrazumeva i jasnu osudu zločina počinjenih u naše ime", naviodi se u saopštenju Žena u crnom.

U Hitnoj pomoći agenciji Beta rečeno je da je u napadu povređena jedna žena, ona je sa posekotinom kapka i povredom nosa prevezena na Urgentniu centar. Policija se još nije oglasila o ovom incidentu.

Pogledajte još