Orlovi: Nismo zaboravili da igramo fudbal

BEOGRAD, 11. oktobra 2010. (Beta) - Fudbaleri Srbije u utorak u Đenovi igraju protiv Italije derbi Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a svi žele da poprave utisak nakon šokantnog poraza od Estonije prošle nedelje.

"Svestan sam koliko smo razočarali zbog poraza od Estonije u Beogradu. Ipak, neću nikad ni pomisliti da ova reprezentacija nema kvalitet. Italija nije bolja od nas ni individualno, ni timski. Trebalo bi samo da se konsolidujemo i nekako vratimo psihološki na nivo koji smo imali u prethodnim kvalifikacijama", rekao je igrač sredine terene Srbije Miloš Krasić novinarima u Đenovi.

Štoper Aleksandar Luković, strelac autogola protiv Estonije, kazao je da "orlovi" nisu zaboravili da igraju fudbal.

"Po mišljenju mnogih, derbi u Italiji dolazi u nevreme. A možda je baš pozitivna stvar što u teškom trenutku, posle neočekivanog poraza, dolazi utakmica koja budi najveći mogući motiv u nama. Mi nismo zaboravili da igramo fudbal. Takve stvari se događaju u fudbalu, ali priznajem da nam je mnogo teško palo", naveo je Luković.

Fudbaler sredine terena Zoran Tošić ocenio je da ekipa mora da povrati samopouzdanje.

"Ono što je bilo i prošlo, treba da ostane iza nas. Pred utakmicu protiv Italije ne bi smelo da se priča o Estoniji, šta god da nam se dogodilo. Treba da podignemo glavu, da opet počnemo da verujemo u sebe i na teren uvek izađemo ubeđeni da možemo do pobede. Čak ni favorit kakav je Italija ne bi smela da nas uplaši", zaključio je Tošić.

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon u duelu protiv Italije neće moći da računa na štopera Nemanju Vidića zbog žutih kartona.

Utakmica reprezentacija Srbije i Italije igra se sutra od 20.50 na stadionu Luđi Feraris u Đenovi.

Selekcija Italije vodi na tabeli Grupe C sa sedam bodova, jedan manje ima Estonija, dok su Severna Irska, Slovenija i Srbija sakupile po četiri boda.

Sutra se u Grupi C još sastaju Farska Ostrva-Severna Irska i Estonija-Slovenija.

Pogledajte još