FIA odobrila stazu u Južnoj Koreji

SEUL, 12. oktobra 2010. (Beta-AP) - Trka za Veliku nagradu Koreje održaće se ovog meseca, pošto je inspekcija Svetske automobilske federacije (FIA) odobrila korišćenje staze za takmičenje Formule jedan.

Tehnički delegat FIA Čarli Vajting bio je u inspekciji u ponedeljak i utorak, a posebnu pažnju obratio je na završni sloj staze, koji je postavljen u Jeongamu prošle nedelje.

"Zadovoljavajuće je i izdaću dozvolu preko Korejskog saveza auto-trkanja (KARA)", rekao je Vajting posle inspekcije. Nove fotografije iz vazduha pokazuju da su pista, velika tribina, pit i prostor za automobile završeni, ali ostatak staze podseća na gradilište.

Nove fotografije iz vazduha pokazuju da su pista, velika tribina, pit i prostor za automobile završeni, ali ostatak staze podseća na gradilište.

Trka bi trebalo da se održi 24. oktobra, a prvi bolidi izaći će na stazu 22. oktobra.

Šef Formule jedan Berni Eklston izrazio je krajem septembra sumnju da će se trka održati, a inspekcija 21. septembra je otkazana.

FIA je morala da "razvuče" svoja pravila da bi odložila inspekciju, pošto bi staza trebal da dobije odobrenje 90 dana pre datuma održavanja.

Organizatori su krivili loše vreme za kašnjenje završetka radova na stazi koja se gradi na močvarnoj obali na jugozapadu Južne Koreje.

Do kraja šampionata ostale su još tri trke. U konkurenciji vozača trenutno vodi Mark Veber iz Red Bula, sa 14 bodova prednosti u odnosu na timskog druga Sebastijana Fetela.

Pogledajte još