POČELA SINHRONIZACIJA ANIMIRANOG FILMA "VILIJEVA PLANETA": Glasove animiranim likovima pozajmili glumci Amar Mešić, Nina Janković, Vladimir Kovačević i Rade Ćosić

U godini jubileja sletanja na Mesec i podsećanja na važan istorijski događaj i za one najmlađe snimljena je avantura, sa sličnom uzbudljivom temom.

Francuski animirani film "Vilijeva planeta" (Terra Willy: planète inconnue), o zajedničkom putovanju dečaka Vilija i njegove porodice u Kosmos, naći će se u našim bioskopima od 12. septembra, a učesnici sinhronizacije već su u studiju i pozajmljuju glasove ovim animiranim likovima.

Mladi glumac Amar Mešić tumači glavni lik - dečaka Vilija, a u ostalim ulogama našli su se i Nina Janković, Rade Ćosić i Vladimir Kovačević.

Nakon što je uništen brod kojim je putovao u svemir, mali Vili (Amar Mešić) biva odvojen od svojih roditelja. Njegova rezervna kapsula sleće na divlju i neistraženu planetu na kojoj, uz pomoć robota Baka (Vladimir Kovačević), preživljava do dolaska spasilačke misije.

Amaru Mešiću, koga je najmlađa publika već upoznala u mnogim dečjim predstavama i čiji je glas već čula u nekim manjim sinhronizacijama, ovo je prva glavna uloga u dugometražnom animiranom filmu, a dvadesetsedmogodišnji Mešić tumačeći znatno mlađeg Vilija pokazao je svoje glumačko umeće i spremnost da se uživi u dati lik:

- Moj lik Vili je glavni lik. On ima 10 godina i jako je pametno i inteligentno dete koje želi da postane istraživač kao i njegovi roditelji. On je hrabar, spreman da se izbori sa svim nevoljama pred kojim se nađe. Ali i pored toga, ono što je najvažnije, svaki dan mu je nova životna lekcija i spreman je da uči - rekao je glumac.

On ističe da je poruka ove animacije da nikad u životu ne odustajemo koliko god mislili da nemamo izlaz i da smo sami:

- Ono što crtani govori, ili sam bar ja to tako video, jeste da u životu dođe momenat kada se polako osamostaljujemo i počnemo da radimo na sebi. Priučeni iskustvom svojih roditelja pokušavamo da budemo kao oni ili bolji od njih.

Film je nastao u francuskoj produkciji, od oprobanog autorskog tima koga čine reditelj Erik Tosti (Éric Tosti) i scenaristi Žan Fransoa Tosti (Jean-François Tosti) i David Alo (David Alaux). Njihovo interesovanje za animaciju javilo se još dok su bili studenti inspirisani radom majstora specijalnih efekata, amerikanca Reja Harihausena (Ray Harryhausen).

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još