Karadžić: Neka se igra derbi, vladamo situacijom

BEOGRAD, 15. oktobra 2010. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da se FSS i Zajednica Superligaša zalažu da se "večiti" derbi igra 23. oktobra, kako je ranije planirano kalendarom takmičenja.

"Ako bi posle cele ove situacije odložili derbi ili odlučili da se on igra bez publike, onda bi ceo srpski fudbal, ali i država bila pod sumnjom o kakvom se tu miru i redu radi i da li svi imamo snage da se izborimo sa tim. Imamo snage, država je stabilna i niko nije jači od nje. Vladamo situacijom", rekao je Karadžić novinarima posle sastanka Odbora za hitna pitanja FSS u Beogradu.

Karadžić je dodao da FSS i Zajednica Superligaša očekuju da do ponedeljka i državni organi saopšte stav o bezbednosnom riziku odigravanja "večitog" derbija.

Predsednik Zajednice Superligaša Branimir Babarogić rekao je da su i Crvena zvezda i Partizan obećali da će učiniti sve da derbi protekne u najboljem mogućem redu.

"Danas su predstavnici Zajednice imali sastanak sa generalnim sekretarima Zvezde i Partizana. Oba kluba su nedvosmisleno za odigravanje utakmice. Obećali su da će učiniti sve kako bi derbi prošao u najboljem mogućem redu. Sigurno će i do derbija biti sastanaka sa organima javnog reda i mira", naveo je Babarogić.

"Večiti" derbi trebalo bi da se igra 23. oktobra na stadionu Crvene zvezde, a uprava crveno-belih odlučila je da iz bezbednosnih razloga ukloni deo stolica sa južne tribine, gde se okupljaju pristalice Partizana.

Pogledajte još