Junajtedu bod protiv VBA, gol Žigića za Birmingem

BEOGRAD, 16. oktobra 2010. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda ispustili su prednost od dva gola protiv Vest Bromvič Albiona i treću uzastopnu utakmicu u Premijer ligi odigrali nerešeno.

Mančester junajted i Vest Bromvič odigrali su nerešeno 2:2. Domaći Junajted poveo je već u petom minutu preko Haviera Ernandesa, a posle
20 minuta vodjstvo je duplirao Nani.

Vest Bromvič je smanjio autogolom Patrisa Evre u 50. minutu, posle slobodnog udarca Krisa Branta. Pet minuta kasnije gosti su izjednačili zahvaljujući kiksu golmana Edvina van der Sara, koji je posle šuta Branta ispustio loptu, a Somen Čoji je lako sproveo loptu u praznu mrežu.

Trener Junajteda Aleks Ferguson je tek u 71. minutu uveo napadača Vejna Runija, ali reprezentativac Engleske nije uspeo da se upiše medju strelce.

Mančester junajted, koji je poslednji put pobedio u Premijer ligi 19. septembra, sada je na trećem mestu sa 14 bodova, dok je ekipa Roberta Di Matea šesta sa dva boda manje.

Fudbaleri Arsenala nadoknadili su gol zaostatka i pobedili na svom terenu Birmingem sa 2:1. Gosti su poveli golom srpskog reprezentativca Nikole Žigića u 33. minutu, posle centaršuta Kita Fejhija. To je prvi gol Žigića u Premijer ligi.

Arsenal je izjednačio iz penala golom Samira Nasrija u 41. minutu. Prethodno je Skot Dan oborio napadača "tobdžija" Maroana Šamaha. Francuski fudbaler je postavio konačan rezultat u 47. minutu i doneo Arsenalu tri boda i drugo mesto na premijerligaškoj tabeli.

To je prva pobeda Arsenala u Premijer ligi od 11. septembra, kada je pobedio Bolton sa 4:1.

Fudbaleri Boltona pobedili su Stouk sa 2:1 i ostvarili prvi ovosezonski trijumf na svom Ribok stadionu. Pobedu Boltonu doneo je "rezervista" Ivan Klasnić u sudijskoj nadokandi vremena. Hrvatski fudbaler je nakon toga dobio dva žuta kartona, zbog čega je isključen.

Bolton je poveo u 22. minutu preko Li Čung-jonga, a Stouk je izjednačio preko Rorija Delapa u 48. minutu. To je bio njegov prvi gol od januara 2009. godine.

Bolton se popeo na sedmo mesto na tabeli sa 11 bodova, a Stouk je osmi sa bodom manje.

U londonskom derbiju Totenhem je na gostovanju pobedio Fulam sa 2:1. Poveli su domaći golom Diomansija Kamare u 30. minutu, a minut kasnije izjednačio je Roman Pavljučenko.

Pobedu Totenhemu doneo je Tom Hadlstoun u 64. minutu.

Totenhem je sada peti sa 14 bodova, dok je Fulam sa devet bodova na 11. mestu.

Fudbaleri Njukasla i Vigana odigrali su nerešeno 2:2, dok je bez pobednika završen meč izmedju Vulverhemptona i Vest Hema.

Pogledajte još