BEZ ODLASKA KOD HIRURGA: Vežbama učvrstite grudi

Predrasuda je da se izgled grudi može promeniti samo estetskom hirurgijom. Redovnim vežbanjem mogu da se učvrste mišići grudi i da se poboljša cirkulacija u njima, koja im obezbeđuje sve hranljive materije potrebne za vraćanje jedrine.

Predlažemo vam nekoliko vežbi sa loptom koje pomažu da se mišići grudi kontrahuju i samim tim ojačaju i zategnu.

Na ivici stolice

Sedite na ivicu stolice i oslonite se na podlogu samo prstima. Nagnite celu telo napred kao da želite da ustanete sa stolice. Ruke ispružite iznad glave i pritisnite loptu celim dlanovima. Pritisak na loptu održavajte pet do 10 sekundi i ponovite ga pet puta, a zatim vratite ruke i celo telo u početni položaj. Napravite pauzu 10 sekundi, pa ponovite vežbu, ukupno pet puta.

Stojeći stav

U stojećem položaju raširite noge i oslonite se na jednu više tako što ćete malo saviti koleno te noge. Ruke podignite ispred grudi tako što ćete dlanovima pridržavati loptu. Vodeći računa o disanju pritisnite loptu snažno i lagano prebacite težinu sa jedne na drugu nogu i potom, ne popuštajući pritisak, vratite se na početnu poziciju. Tek tada popustite pritisak na loptu, ali ne spuštajte ruke. Vežbu ponovite 10 puta i tek tada spustite ruke i napravite pauzu 20 sekundi. Uradite 10 serija sa po 10 ponavljanja.

Oslonac na peti

Sedite na ivicu stolice i ispružite jednu nogu u kolenu oslonivši se petom na podlogu. Ruke ispružite ispred lica, a telo nagnite prema napred. Započnite vežbu pritiskom na loptu i održavajte ga od pet do 10 sekundi. Pritisak ponovite pet puta zaredom, a zatim vratite ruke i celo telo u početni položaj. Napravite pauzu desetak sekundi, a zatim ponovite vežbu, ukupno pet puta.

Dve lopte

Sedite na ivicu stolice potpuno ispravljenih leđa i rukama koje su ispred lica pridržavajte jednu loptu. Drugu loptu stavite između kolena. Prstima se odupirite o podlogu držeći pete podignute sve vreme dok vežbate. Snažno pritisnite lopte istovremeno i pritisak održite od pet do 10 sekundi, a zatim opustite pritisak pa ga ponovite posle tri sekunde pauze. Pritisak ponovite 10 puta zaredom, a onda opustite mišiće i vratite se u početni položaj. Napravite od 10 do 20 sekundi pauzu i onda ponovite vežbu. Vežbu uradite 10 puta.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.