Runi potvrdio da odlazi iz Mančester junajteda

LONDON, 20. oktobra 2010. (Beta-AP) - Engleski fudbaler Vejn Runi potvrdio je da želi da napusti Mančester junajted jer ga uprava kluba nije uverila da će u zimskom prelaznom roku dovesti zvučna pojačanja.

Runi je rekao da je odluku doneo posle prošlonedeljnog razgovora sa izvršnim direktorom Dejvidom Gilom koji nije mogao da mu obeća da će uprava Mančestera zimus privući neke od najboljih igrača sveta.

"Tada sam mu rekao da neću potpisati novi ugovor... Suština je u osvajanju trofeja... Zato i mislim da su moja pitanja bila opravdana", ukazao je u saopštenju Runi kome ugovor sa Junajedom ističe za više od dve godine.

Runi je priznao i da je iznenađen nekim izjavama trenera "crvenih đavola" Aleksa Fergusona koji je ranije kazao da ne zna zašto 24-godišnji napadač odlazi iz kluba.

Pošto je Ferguson izostavljao Runija iz tima i tvrdio da je taj igrač povređen, mediji su spekulisali da su se oni posvađali.

Runi je negirao da nije spreman, ali nije želeo ni da ulazi u dublji sukob sa Fergusonom koji je već 24 godine trener Mančester junajteda.

"Uprkos nedavnim teškoćama, uvek ću biti dužnik ser Aleksa Fergusona. On je veliki trener i mentor koji mi je pomagao I podržavao me od prvog dana u Mančesteru, kada mi je bilo samo 18 godina", istakao je Runi.

"Voleo bih, za dobrobit Mančester junajteda, kada bi Ferguson zauvek ostao u klubu, jer je jedinstven i genijalan", dodao je Runi.

Najbolji fudbaler Mančestera je istakao i da je uvek poštovao taj klub i da će uvek tako i biti.

"Kako i ne bih, imajući u vidu fantastičnu istoriju kluba, a posebno poslednjih šest godina u kojima sam imao sreću da budem njen deo",
ocenio je Runi koji je sa Junajtedom osvojio tri titule prvaka Engleske, dva Liga kupa, dva Super kupa, trofej Lige šampiona i Klupsko svetsko prvenstvo.

Pogledajte još