Hamilton ne odustaje od borbe za titulu

BEOGRAD, 21. oktobra 2010. (Beta) - Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je u četvrtak da veruje da ove sezone može da osvoji šampionsku titulu u Formuli jedan, uprkos bodovnom zaostatku i činjenici da su do kraja šampionata ostale samo tri trke.

Hamilton, svetski šampion iz 2008. godine, trenutno je četvrti u generalnom plasmanu sa 28 poena zaostatka za vodećim Markom Veberom iz Red Bula. Veber je preuzeo lidersku poziciju u septembru, posle trke za Veliku nagradu Italije.

"Dobro se osećam, uzbuđen sam i veliki sam optimista. Nadam se da ćemo u predstojećim trkama imati više šansi protiv Ferarijevih i Red Bulovih vozila", rekao je Hamilton za Bi-Bi-Si (BBC).

Do kraja šampionata ostale su tri trke, a u igri je još 75 poena. Razlika između vodećeg Vebera i petoplasiranog aktuelnog šampiona Džensona Batona iz Meklarena je 31 bod. "Ostalo je još mnogo poena. Cilj je da pobedimo na svim trkama do kraja. U prošloj trci smo bili ravnoporavni i mislim da možemo da se borimo za titulu", rekao je Hamilton.

Pogledajte još