Brojna domaća i svetska imena na 13. "Serbia Fashion Week-u"

Da 13 može da bude i srećan broj, pokazaće jesenje izdanje "Serbia Fashion Week-a". Trinaesto izdanje jedine licencirane Nedelje mode u Srbiji i najveće modne manifestacije u jugoistočnoj Evropi održaće se od 9. do 14. oktobra u Novom Sadu i predstavljaće kulminaciju internacionalizacije "Serbia Fashion Week-a". Naime, zahvaljujući našoj nacionalnoj Nedelji mode i ugovorima koje ona ima sa brojnim "Fashion Week-ovima" širom sveta, domaći dizajneri predstavili su se širom Evrope, Amerike, Azije.

Kao pobednica u kategoriji "Winner for Mad Mood" na „Serbia Fashion Week-u", dizajnerka Suzana Perić svoju novu kolekciju premijerno će predstaviti 19. septembra u Milanu. Samo nekoliko dana kasnije, od 28. do 30. septembra brojni priznati modni dizajneri iz sveta, ali i iz Srbije imaće revije na "Paris Fashion Week-u" na platformi "Defile a Paris", čija predsednica je prva dama "Serbia Fashion Week-a" Svetlana Horvat. Nakon što je srpskoj modi omogućio izlazak u svet, SFW će i svestku modu dovesti kod nas, tako da će pored domaćih kreatora koji svoje kolekcije tradicionalno prikazuju na "Serbia Fashion Week-u", kao i novih imena, predstojeću srpsku Nedelju mode obeležiti i internacionalni modni velikani. U kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma revije će imati slavna Agata Luiz de la Prada iz Španije, njen sunarodnik Pedro Juan Glez, Eymeric Francois iz Francuske, Imen Design iz Italije, Eduardo Perez Gonzalez Octanos iz Argentine...

Srpskoj publici svoj dizajnerski rad prikazaće i modni kreatori iz regiona: Anđela Aja Vučinić, kao i Tijana Medenica iz Crne Gore, Sanja Veličković iz Slovenije, Antonela Gregorović iz Hrvatske i drugi. Među najznačajnijim srpskim dizajnerima koji su takođe potvrdili učešće na "Serbia Fashion Week-u" su Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Marija Šabić, Marija Dimitrijević, Nemanja Jovanović i mnogi drugi. Novina na 13. "Serbia Fashion Week-u" je i to što će jedan dan biti posvećen modnim brendovima koji će imati revije u "Promenadi", najvećem shopping centru u ovom delu Balkana.

S obzirom na to da "Serbia Fashion Week" od samog početka promoviše i pomaže rad mladih dizajnera, i na 13. izdanju ove manifestacije reviju će imati finalisti takmičenja European Fashion Talent Design Competition (EFTDC) i Fashion Talent Design Competition (FTDC).

Tokom "Serbia Fashion Week-a" u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine konferencija New Deal 2019 o sinergiji mode, privrede, turizma i kulture na čijim panelima će učestvovati veliki stručnjacima u polju mode, biznisa, PR-a kao što su: Branislav Knežević, Tijana Palkovljević, Ivanka Jevtović, Vesna Matijević, Petar Janošević, Jelena Bačić Alimpić, Branislava Antović, Jelisaveta Bijelić, Darko Babić, Jelena Vujanić, Marina Kosanović, Adrian J. Mizzi i drugi.

Ulaznice za "Serbia Fashion Week" u prodaji su na prodajnim mestima Gigstixa i putem sajta www.gigstix.com

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još