Bač 17. put domaćin manifestacije "Dani evropske baštine"

Iako je ovogodišnja tema sedamnaestih "Dana evropske baštine" bila "Kultura i zabava", svečanost povodom ove manifestacije je u opštini Bač bila na najvišem nivou. Nakon veoma bogatog programa koji je, istim povodom, realizovan prethodnog dana, današnje aktivnosti su počele prijemom kod predsednika opštine.

Na prijemu kod od predsednika opštine Bač, Borislava Antonića, okupili su se zvaničnici iz susednih opština, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Ambasade Grčke i brojni gosti, a onda je usledio defile kroz ulice Bača.

Gostima su se na Tvrđavi, gde se tradicionalno, svake godine zvanično otvara ova manifestacija, obratili predsednik optine Borislav Antonić i Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

U bogatom kulturno-umetničkom i zabavnom programu učestvovali su dečji i izvođački folklorni ansambli, orkestri, gajdaši, pevačke grupe, gimnastičari, zanatlije i razni izlagači rukotvorina, gastronomskih specijaliteta i drugih proizvoda...

U ovom čarobnom ambijentu, promociju svoje knjige "Njegove bele rukavice", održala je i književnica Jelena Bačić Alimpić, a ceo događaj su obojili neizostavni vitezovi i princeze.

Bačka Tvrđava je i danas bila centar kulture, tradicije, multikulturalnosti, i po ko zna koji put svedok da nikakve turbulencije ne mogu da poljuljaju njene temelje, na kojima su se vekovima nadograđivale razne evropske i svetske baštine.

Manifestaciju su realizovali Opština Bač, Turistička organizacija opštine Bač, Narodna biblioteka Vuk Karadžić Bač, obrazovne institucije iz ove opštine, udruženja i KUD-ovi, Udruženje HBO Color Media Events iz Novog Sada, uz medijsku podršku Color Media Communications Petrovaradin, i finansijsku pomoć Opštine Bač i Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije.

Tekst: Gordana Bjelajac
Foto: Mladen Sekulić

Pogledajte još