Batić predlaže smanjenje vlade na 13 ministarstava

BEOGRAD, 28. oktobra 2010. (Beta) - Samostalni poslanik Vladan Batić zatražio je danas da se na dnevni red Skupštine Srbije po hitnom postupku uvrsti predlog za izmene Zakona o ministarstvima kako bi Vladu Srbije ubuduće činilo ukupno 13 ministrarstva.

"Potpuno je apsurdno da Srbija danas ima najveću i naravno najskuplju vladu u Evropi", naveo je Batić u izjavi za javnost i istakao da bi trebalo ukinuti ministarstava za Nacionalni investicioni plan i za telekomunikacije i informatičko društvo čije nadležnosti bi bile ubuduće u okviru Ministarstva za ekonomiju, odnosno privredu.

Batić je predložio i spajanje ministarstva infrastrukture sa ministarstvom za prostorno planiranje i ekologiju, ministarstva prosvete sa ministarstvom za nauku i tehnologiju , ministarstva kulture sa ministarstvom za omladinu i sport, ministarstva zdravlja sa ministarstvom za rad i socijalnu politiku.

Takođe je predložio spajanje ministarstva pravde sa ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ministarstva za poljoprivredu i šumarstvo sa ministarstvom za rudarstvo i energetiku, ministarstva za Kosovo i Metohiju sa ministarstvom za ljudska i manjinska prava i ministarstva vera sa ministarstvom dijaspore.

Pogledajte još