Svečano otvorena izložba crteža "Zagubljena pisma"

Uz prisustvo velikog broja gostiju, ljubitelja likovne umetnosti, Paviljon "Cvijeta Zuzorić" je 01. oktobra bio domaćin otvaranja izložbe crteža crnogorskog akademskog slikara Milutina Obradovića koji se Beogradu prvi put u dosadašnjoj karijeri predstavio postavkom crteža pod nazivom “Zagubljena pisma”.

Ovo je četvrta izložba ovog uspešnog umetnika u Beogradu a nakon srpske prestonice Obradović odlazi i na XII Bijenale u Firenci, gde ću se predstaviti sa platnima iz ciklusa "Običan malecki san".

Izložbu je otvorila Olivera Vukotić istoričarka umetnosti a publiku je pozdravio Miroslav Lazović predsednik ULUS-a. Poštovaoci Obradovićevog stvaralaštva su uživali u druženju sa umetnikom a među brojnim gostima bili su i predstavnici Ambasade Crne Gore u Beogradu otpravnica poslova Ana Ražnatović i ministar savetnik Vule Tomašević.

Milutin Obradović je povodom otvaranja ovogodišnje izložbe rekao da je veoma srećan i ispunjen zadovoljstvom što se njegovo ime i prezime ovom izložbom upisalo u duh zidova Paviljona Cvijeta Zuzorić, najprestižnijeg umetničkog paviljona u Beogradu.

- Iskreno nisam očekivao ovako veliku posećenost ali sam prijatno iznenađen što likovna publika Beograda dokazuje da je "oživela", dobila snagu i najzad se vratila hramovima umetnosti - naglasio je Obradović.

Nakon ceremonije otvaranja i obraćanja usledio je koktel za koji su se pobrinule kompanije Vinarija Čoka i Zlatiborac.

Izložba će biti otvorena do 13. oktobra.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.