Kolarov: Azuri, neka vas je sramota

Najskuplji levi bek sveta u poslednjem prelaznom roku Aleksandar Kolarov zbog povrede ligamenata nije igrao u ovim kvalifikacijama, ali je pomno pratio šta se sve dešavalo sa „orlovima“. Defanzivac Mančester sitija kaznu UEFA ocenio je kao drastičnu, ali s obzirom na sve postojeće mogućnosti kao prihvatljivu.

- Kad su se već odlučili da poklone bodove Italijanima, dobro je da ih nama nisu oduzimali jer je i to bila jedna od mogućnosti. Nisu nam uskratili nadu u nastavku kvalifikacija - veruje Kolarov. - Preguraćemo mi taj meč bez publike a tvrdim da imamo kvalitet i snagu da možda u preostalih šest mečeva ostvarimo i maksimalan broj bodova. Ne bih nama uskraćivao sportski motiv i šansu da se posle svega nađemo u završnici. Iskreno, jedva čekam revanš sa Italijom u Beogradu.

I baš su ga ti Italijani zbog Miloša Krasića ujeli za srce.
- Sramota za Italiju, za taj, jasno ću reći rasistički gest novinara koji je rekao da je „Krasa samo Srbin“. Ma, ja bih zvao tog novinara i svašta bih mu rekao. Jasno je da posle Đenove nismo omiljeni, ali kako ga nije sramota da sve Srbe ubacuje u taj kontekst. Živeo sam u Italiji tri godine i voleo bih da se javi jedan igrač, jedan trener, jedan navijač koji je imao bilo kakav problem sa nekim srpskim igračem. Od nas su imali samo koristi, nikad štete, znaju da mi nismo rasisti, a ovim gestom su oni pokazali da to možda jesu...

Za Aleksandra stižu bolji dani. Oporavio se od povrede ligamenata, već sedam dana trenira sto odsto sa ekipom i s nestrpljenjem ga u timu očekuje trener Roberto Manćini.
- E, vala dosta sam se odmarao. Super se osećam, jedva čekam da se vratim na teren, a to će se po nekim planovima dogoditi već u četvrtak protiv Leha u Poznanju. S obzirom da u ovom takmičenju dobro stojimo, očekujem da bismo ove nedelje mogli da obezbedimo plasman u drugi krug. Bukvalno, očekuje me nov početak karijere na Ostrvu u ligi koja je slična italijanskoj i nadam se da ću imati uspeha kao u „kalču“ - nada se Kolarov.

Jurišamo na Ligu šampiona

Silna ulaganja tokom poslednje dve sezone ipak donose uspeh Sitiju. Nalaze se u vrhu tabele, još uvek su na svim frontovima.
- Dobro guramo, Čelsi nam je svima malo pobegao, ali se držimo tu sa Junajtedom, Arsenalom, Totenhemom. Ambicije su nam svakako vezane za Ligu šampiona, a ako se ukaže šansa borićemo se i za titulu. U Evropi ćemo pokušati da stignemo što dalje, do trofeja recimo - optimist je Aleksandar.

Ne viđam komšiju Nemanju Vidića

Srpska kolonija na Ostrvu nikad nije bila brojnija. Kolarov stanuje vrlo blizu Nemanje Vidića, ali se ne viđaju baš tako često zbog silnih obaveza.
- Najdalji mi je Bane Ivanović, jedno tri sata vožnje, dok mi je najbliži Lane Jovanović. On je samo na pola sata automobilom od Mančestera. Blizu su mi i Žiga i Milijaš sa kojima se često viđam. Ma, super se družimo.

Milioni se vrte oko Kolarova

Oko Aleksandra Kolarova se vrte milioni. Letos je Mančester siti za njega izdvojio fantastičnih 22,7 miliona evra da bi ga doveo iz Lacija, sa godišnjom platom od 4,5 miliona on je trenutno drugi najplaćeniji srpski internacionalac odmah iza Nemanje Vidića, sa 15 miliona na koliko je procenjen trenutno je treći najskuplji srpski fudbaler na svetskom tržištu.

www.novosti.rs

Pogledajte još