MODERNE PRINCEZE: Kandidatkinje za Miss Srbije blistaju u modelima Marije Šabić i Stefana Đokovića

Približavamo se najlepšem događaju godine - izboru za Miss Srbije 2019. Veći deo tronedeljnih priprema je završen i ostalo je još 5 dana do finalne večeri kada ćemo saznati ko će osvojiti titulu najlepše devojke Srbije.

Fotografisanja i fitinzi su već skoro završeni. Glasanje na portalu Nadlanu.com već je počelo. Bilbordi finalistkinja preplavili su gradove Srbije. Izbori su ponovo u modi! Navijači su se organizovali i sa transparentima dolaze u Kombank dvoranu 9. oktobra da podrže takmičarku svog grada. Vlada pozitivna atmosfera u navijačkim grupama.

Od naših dizajnera saznali smo šta su pripremili za finalno veče.

Devojke će se na finalnoj večeri publici i širokom auditorijumu predstaviti u tri izlaska na scenu.
U prvom izlasku devojke će nositi novu kolekciju poznate srpske dizajnerke Marije Šabić, rađenu specijalno za finalno veče.

Marija Šabić je svoju kolekciju nazvala "Odisejeve tajne". Kako i sama kaže ovom kolekcijom je želela da naše lepotice pretvori u moderne sirene.

- Želja mi je da naše najlepše devojke izgledaju mitski. Nešto novo, moderno, neobično sa istorijskom podlogom. Moderne sirene sa malom dozom provokacije, težeći vanvremenskom izgledu, a opet da budu koketne i moderne. Nadam se da će neki novi, moderni Odiseji pronaći svoje muze baš među najlepšim devojkama Srbije.

Marija Šabić je dugogodišnji saradnik kompanije Miss Yu, moglo bi se reći od samog početka postojanja i rada kompanije. Svake godine kada je predstavljala svoje kolekcije na finalnoj večeri izbora Miss Srbije, trudila se da spoji lepotu sa nekom bajkovitom legendom, baš kao i ove godine. Priča o izboru za Miss Srbije je priča o stvaranju modernih princeza koju Marija upotpunjuje svojim elegantnim kreacijama. Kao jedna od trenutno najtraženijih i najaktuelnijih srpskih dizajnerki, prošle nedelje je dobila i prestižno priznanje "Dama regiona 2019".

U drugom izlasku pred publiku devojke će se predstaviti u kupaćim kostimima Ene Popov, a treći izlazak i proglašenje pripalo je mladom ali vrlo uspešnom dizajneru Stefanu Đokoviću.

Stefan Đoković je internacionalno nagrađivani modni dizajner, operski pevač i pijanista. Nastupiće 9. oktobra u finalu miss Srbije kao oficijalni dizajner. Tokom finalnog predstavljanja Stefan će nastupiti pred publikom Kombank dvorane i malih ekrana sa tri popularne operske numere dok finalistkinje budu nosile njegovu kolekciju visoke mode. Ove godine on je nagrađen za najboljeg dizajnera visoke mode u Dubaiju i dobitnik je "Upcoming Star My Global Fashion Awards" u Splitu. Kao magistar opera nastupao je u svetskim salama poput Carnegie Halla u Njujorku, Sankt Petersburske filharmonije i Kadogan Halla u Londonu, a trenutno je doktorant klavira Univerziteta Umetnosti u Beogradu. Ovo je Stefanovo šesto revijsko predstavljanje za godinu dana do sada izuzetno medijski ispraćeno. Pored kostimografije za predstavu "Kada je Niče plakao" u režiji Gorana Jeftića, a ovaj put uz njegove modele visoke mode moći ćemo da čujemo operske verzije pesama "My hart will go on", "Adagio" i "Con te Partiro". Sledeći nastupi uključuju učešće na nedeljama mode u Milanu i na Arab Fashion Week-u.

Žiri se drži u tajnost, a saznali smo da ga čine domaći i inetnacionalni stručnjaci. Organizatori obećavaju bogat muzičko-scenski program. Sigurni smo da će publika uživati.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Zoran Mirčetić - Art Utopia Studio

Pogledajte još