Zvezde dočekuje OFK-a Beograd, Partizan protiv BSK-a

BEOGRAD, 5. novembra 2010. (Beta) - Utakmicama 11. kola nastaviće se fudbalska Super liga Srbije, a derbi će se igrati u ulici Ljutice Bogdana gde će Crvena zvezda ugostiti OFK Beograd.

Crveno-beli će sutra protiv OFK-a pokušati da prekinu malu seriju od dva uzastopna poraza, prvo od Partizana u 139. večitom derbiju (0:1), a potom neočekivano i od Hajduka u Kuli (0:2), posle čega su izgubili čelnu poziciju na tabeli.

OFK će morati da pobedi kako bi zadržao priključak za vodećim timovima i ostao kandidat za jedno od mesta koja sledeće sezone vode na evropsku scenu. "Romantičari" su u dosadašnjih 10 kola osvojili 15 bodova i trenutno su na šestom mestu.

Vodeći Partizan, branilac titule šampiona, sakupio je 25 poena, a lidersku poziciju probaće da sačuva na nedeljnom gostovanju kod BSK-a.

Crno-beli će tada morati da dokažu i da poraz od Brage u Beogradu, četvrti uzastopni u Ligi šampiona, nije ozbiljno uzdrmao atmosferu u timu.

Drugo mesto na tabeli potpuno neočekivano sa 23 poena zauzima Rad. koji će u nedelju putovati na megdan Smederevu i potruditi se da ostvari i sedmu pobezu u nizu.

Četvrtoplasirana Vojvodina, koja ima 19 bodova, u subotu će u Novom Sadu biti domaćin Borcu iz Čačka.

Fudbaleri Slobode Sevojno, koji su na petom mestu sa 17 bodova, u Ivanjici će biti gosti kod Javora.

Čukarički i poslednjeplasirani Metalac igraće derbi začelja na Banovom Brdu, dok će se Hajduk, ohrabren pobedom nad Zvezdom, u Jagodini suprotstaviti istoimenom timu.

Mali vojvođanski derbi sutra će u Subotici igrati Spartak i Inđija.

Pogledajte još