Pelegrini tri godine u Malagi

MALAGA, 5. novembra 2010. (Beta-AP) - Novi trener Malage Manuel Pelegrini zatražio je od navijača strpljenje i najavio dugoročni projekat koji će doneti uspeh španskom klubu.

Pelegrini (57) je potpisao trogodišnji ugovor sa Malagom, iako mu je uprava kluba ponudila petogodišnji.

"Uzbuđen sam i zadovoljan. Ovo je projekat koji ima lepu budućnost i raduje me što ću biti deo toga. Nadam se da ću uspeti da preokrenem situaciju u kojoj se klub nalazi i da će se ekipa oporaviti", rekao je Pelegrini španskim medijima.

Posle devet kola u Primeri Malaga je na 18. mestu na tabeli sa sedam bodova, a ekipa je na poslednjih šest utakmica bez pobede.

Pelegrini je na klupi španskog kluba zamenio Žesualda Fereiru koji je dobio otkaz zbog loših rezultata.

Čileanac je prošle sezone predvodio Real Madrid, ali je letos dobio otkaz jer klub nije osvojio nijedan trofej, uprkos tome što je uprava potrošila 250 miliona na pojačanja.

"Nemam šta da dokazujem i ne želim da me porede sa (Žozeom) Morinjom. Prošlost nema nikakve veze sa ovim projektom", rekao je on.

Pelegrini je u karijeri trenirao još Viljareal, sa kojim je 2004. godine osvojio Intertoto kup, River Platu, San Lorenco, LDU Kito, Univerzidad, O'Higins, Palestino i Univerzidad de Čile.

Pogledajte još