Vojvodina ubedljiva, prvenac Metalca

BEOGRAD, 6. novembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Vojvodine deklasirali su u Novom Sadu ekipu čačanskog Borca sa 4:0 u utakmici 11. kola Super lige, dok je prvu prvenstvu pobedio zabeležio Metalac protiv domaćeg Čukaričkog - 2:1.

"Lale" su u Novom Sadu prva dva pogotka postigla iz penala. Prvo je u 14. minutu precizan bio Gruzijac Djordji Merebašvili, a zatim je u 33. minutu sa "bele tačke" pogodio Abubakar Oumaru.

Dva minuta pre drugog gola domaćih crveni karton i isključenje zaradio je igrač Borca Aleksandar Ignjatović.

Strelac trećeg pogotka za Vojvodinu bio je Brana Ilić u 81. minutu, a tačku na šestu prvenstvenu pobedu Novosadjana stavio je Vuk Mitošević u 90. minutu.

Ekipa Metalca je na gostovanju u Beogradu kod Čukaričkog zabeležila prvu pobedu u šampionatu, a do bodova je došla golovima u drugom poluvremenu. Strelci za goste bili su Goran Adamović u 59. i Vladimir Otašević u 69. minutu.

Izuzetno raspoložena je bila i ekipa Spartaka koja je u Subotici savladala Indjiju sa 5:2. Po dva pogotka za domaći tim dali su Vojo Ubiparip (drugi i 11. minut) i Nemanja Nikolić (šesti i 41. minut).

Pogodak za Spartak postigao je i Marko Mirić u 18. minutu, a dvostruki strelac za Indjiju bio je Miroslav Čovilo u 29. i 59. minutu.

Ubedljivu pobedu ostvarila je i Jagodina, koja je kod kuće slavila sa 3:0 protiv kulskog Hajduka. Dva pogotka za "ćurane" dao je Miloš Živković u 21. i 24. minutu, a konačan rezultat postavio je Bojan Beljić u 67. minutu.

Važnu pobedu u borbi za opstanak upisao je Javor na svom stadionu protiv Slobode Sevojno, a jedini gol na utakmici dao je štoper Zoran Rendulić u 90. minutu.

Sutra se od 13 sati sastaju BSK Borča-Partizan i Smederevo-Rad.

 

Pogledajte još