Gebrüder Weiss već 15 godina uspešan u Srbiji

Gebrüder Weiss, najstarija transportna i logistička kompanija na svetu, uspešno posluje na srpskom tržištu već 15 godina. U tom periodu, kompanija je kontinuirano širila portfolio usluga, a danas klijentima nudi usluge drumskog, vazdušnog i pomorskog transporta, carinjenja, skladišne logistike, a od nedavno i Home Delivery uslugu. Tokom posete Srbiji, Wolfram Senger-Weiss, CEO kompanije Gebrüder Weiss, je izjavio:

- Gebrüder Weissje jedna od vodećih kompanija u oblasti pružanja kompletnih logističkih usluga. Veoma sam ponosan što i u Srbiji pružamo kompletan paket logističkih usluga visokog kvaliteta. To nam omogućava da rešimo sve logističke izazove za naše klijente u Srbiji i regionu.

Sa više od 90 lokacija u ovom regionu i već etabliranim redovnim rutama, Gebrüder Weiss je vodeća logistička kompanija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Povećani broj isporuka zbog rastuće e-trgovine

Još od svog dolaska na tržište Srbije 2004. godine, Gebrüder Weiss beleži stalan rast. Kompanija je uložila više od 16 miliona evra u logističke terminale, opremu, poslovne zgrade, parking prostor i nekretnine. Danas ovo specijalizovano logističko preduzeće zapošljava oko 250 ljudi na tri lokacije u Srbiji i nudi svojim klijentima kompletan spektar logističkih usluga naprostoru od 20.000 metara kvadratnih. U 2018, kompanija je ostvarila promet od 28 miliona evra i realizovala oko 340.000 pošiljki. Oko 80.000 tih pošiljki Gebrüder Weiss je isporučio direktno na kućnu adresu krajnjim kupcima širom Srbije. Velika potražnja za tom specijalizovanom uslugom je pre svega rezultat snažnog rasta e-trgovine. Među transportovanim proizvodima su veš mašine, frižideri i nameštaj (bela tehnika i mali kućni aparati). Pored Srbije, Gebrüder Weiss takođe nudi svoje usluge kućne dostave u drugim zemljama istočne i jugoistočne Evrope i u Austriji.

Atraktivan poslodavac

Gebrüder Weiss takođe uživa odličnu reputaciju kao poslodavac. Kako je pokazala nedavno sprovedena interna anketa sa učešćem oko 6.000 zaposlenih, blizu 90 odsto njih ponosno je što radi za Gebrüder Weiss i rado bi tu kompaniju preporučili drugima. U Srbiji, Gebrüder Weiss se oslanja na obučenost svojih zaposlenih. Gebrüder Weiss je jedan od pionira na tržištu Srbije sa svojim dualnim obrazovanjem u logistici. Pored toga, kompanija nudi internu platformu za e-učenje "myOrangeCollege". Ta platforma svim zaposlenima omogućava digitalni pristup kursevima obuke, nezavisno od vremena i mesta na kome se nalaze.

- Gebrüder Weiss ne samo da svojim klijentima u Srbiji nudi najmodernije logističke terminale i usluge, već se pokazao i kao atraktivan poslodavac. Zbog toga sam posebno ponosan na naše zaposlene, koji su dali značajan doprinos našem uspehu u Srbiji u poslednjih 15 godina - kaže Wolfram Senger-Weiss.

Činjenice o poslovanju Gebrüder Weiss u Srbiji

Osnovan: 2004.
Lokacije: 3
Zaposlenih: 250
Promet (2018): € 28.000.000
Investicije (od 2004): € 16.000.000
Usluge: drumski, vazdušni i pomorski transport, logistička rešenja, Home Delivery
Logistički prostor: 20.000 m²

O kompaniji Gebrüder Weiss

Sa više od 7.100 zaposlenih, 150 lokacija u vlasništvu kompanije i godišnjim prometom od 1,67 milijardi evra (2018), Gebrüder Weiss se ubraja među vodeće evropske transportne i logističke kompanije. Pored osnovne delatnosti drumskog, vazdušnog i pomorskog prevoza i logistike, kompanija upravlja i nizom visoko specijalizovanih industrijskih rešenja i podružnica pod okriljem Gebrüder Weiss Holding AG, sa sedištem u Lauterahu (Austrija) – uključujući firmu za logističko savetovanje x|vise, tectraxx (za kompanije iz oblasti visokih tehnologija), dicall (komunikacijska rešenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (železnički prevoz), i Gebrüder Weiss kurirska služba GWP, sudeoničar austrijske kompanije DPD. Ovaj paket usluga omogućava korporacijskoj grupi da brzo i fleksibilno reaguje na potrebe klijenata. Danas, posle niza sprovedenih ekoloških, ekonomskih i socijalnih inicijativa, ova porodična kompanija sa 500 godina istorije takođe se smatra pionirom u održivim poslovnim praksama.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.