Rebrača novcem od donacija plaćala usluge svojih agencija

BEOGRAD, 15. novembra 2010. (Beta) - Optužena Katarina Rebrača, osnivačica istoimenog fonda, potvrdila je u ponedeljak da je oko osam miliona dinara donacija fondu uplatila firmama koje su osnovale ona i njena majka, optužena Sandrina Bogunović, a tri miliona za usluge ličnog pomoćnika.

Katarina Rebrača je u nastavku suđenja za proneveru 37 miliona dinara rekla da je fond agenciji K models, čiji je ona osnivač i jedini zaposleni, uplatila 5,7 miliona dinara, dobijenih od donatora, za pravljenje spiskova poznatih ličnosti koje su učestvovale na manifestacijama fonda, kao i za slanje faksova i slične aktivnosti.

Optužena je navela da je Centru za kreativno domaćinstvo njene majke Sandrine Bogunović fond uplatio 1,6 miliona dinara za izradu roze mašnica, heklanih srca i šalova koji su deljeni na manifestacijama Fonda Katarina Rebrača na kojima je ukazivano na važnost ranog otkrivanja raka dojke.

"Nije novac uplaćivan tek tako, nego za angažovanje važnih ličnosti, hostesa i manekena, medija, režisera manifestacije...", objasnila je Katarina Rebrača.

Pogledajte još