TATA PORUČUJE DA ĆE SE SADA MOŽDA BORITI I NA MEGDANU: Sin Đorđa Balaševića o očevom zdravstvenom stanju nakon infarkta

Đorđe Balašević (66) trenutno se oporavlja na intenzivnoj nezi u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici gde je hospitalizovan i ugrađeni su mu stentovi. Njegov sin Aleksa otkrio je kako se poznati kantautor sada oseća.

- Za sve koji pitaju kako je moj tata... On poručuje da će se možda čak i boriti na megdanu kako se oseća - napisao je Aleksa Balašević uz fotografiju svog oca koji boksuje.

Kako piše "Bliic.rs" Balašević je operisan danas u toku prepodneva, stabilnog je stanja i uspešno se oporavlja na Odeljenju intenzivne nege u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde će ostati do daljnjeg.

- Pacijent se oseća dobro i postoperativni tok teče po protokolu. Vrhunski stručnjaci Instituta uradili su svoj posao veoma profesionalno kao što to uvek i čine i tokom intervencije pacijentu su u dva krvna suda ugrađeni stentovi. Mnogi nisu svesni da je to jedna ozbiljna intervencija ali je to za naše doktore već postala rutinska operacija kojom je kod Balaševića rešeno stanje nakon akutnog infarkta – objašnjava za izvor iz Instituta.

Dodaje i da je izuzetno nezahvalno prognozirati ishod oporavka jer je to veoma individualna stvar i razlikuje se od pacijenta do pacijenta.

- Zaista je nezahvalno reći kada će se oporaviti zato što je svaki pacijent priča za sebe. Puno stvari utiče na oporavak i uvek su moguće razne postoperativne ali i postinfarktne komplikacije. U idealnim uslovima pacijent provodi u bolnici 5 – 6 dana i onda se pušta na kućno lečenje. Za sada je pacijent pod budnim okom lekara u Odeljenju intenzivne nege i nisu mu dozvoljene posete zato što mora imati savršen mir i mora biti zaštićen od svih mogućih infekcija što je izuzetno važno za pravilan postoperativni tok. Nakon otpuštanja sledi kućno lečenje koje će biti dogovoreno sa našim specijalistima, a ogleda se u redovnim kontrolama i redovnom uzimanju terapija, pravilnom načinu ishrane i generalno insistiranju na zdravom načinu života – kaže sagovornik.

Izvor: Blic.rs
Foto: CMC/Arhiva

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.