Čalabale i Van Bronkhorst nagrada u trci za najlepši gol

CIRIH, 16. novembra 2010. (Beta-AFP) - Spektakularni gol koji je Sipive Čabalala postigao za Južnu Afriku protiv Meksika u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu našao se na užem spisku kandidata za najbolji pogodak 2010. godine.

Na spisku koji je danas objavila Svetska fudbalska federacija (FIFA) našao se i gol koji je Đovani van Bronkhorst postigao za Holandiju iz daljine protiv Urugvaja u polufinalu Mundijala u Južnoj Africi.

Nagrada "Puškaš" dodeljuje se jednom od 10 kandidata za najlepši gol postignut u periodu od 1. januara do 15. oktobra.

Ostali kandidati su Hamit Antiltop za Tursku, Matju Burous za severnoirski klub Glentoran, Linus Halenius za švedski Hamarbi, Lionel Mesi za Barselonu, Samir Nasri za Arsenal, Nejmar za Santos, Arjen Roben za Bajern Minhen i Kumi Jokojama za žensku kadetsku reprezentaciju Japana.

Pobednika će izabrati navijači glasanjem na sajtu FIFA.

Nagrada je dobila ime po velikanu Mađarske i Real Madrida, Ferencu Puškašu. Ona će biti dodeljena na ceremoniji 10. januara u Cirihu, kada će FIFA dodeliti i Zlatnu loptu najboljem igraču za 2010. godinu.

Nagrada je ustanovljena prošle godine, a prvi dobitnik je Kristijano Ronaldo, koji je priznanje dobio pošto je za Mančester junajted dao gol sa oko 35 metara protiv Porta u Ligi šampiona.

Pogledajte još