ZA NJEGOVU IZRADU BILO JE POTREBNO 320 SATI: Najskuplji krevet na svetu košta 150.000 dolara (VIDEO)

Krevet predstavlja jedno od najvažnijih mesta u svakom domu, komad nameštaja koji nije samo komad nameštaja već mesto koje služi da se odmorimo i napunimo baterije za naredni dan.

Iako praktično svi tipovi kreveta služe istoj svrsi, ono što ih razlikuje su dizajn i stil koje kreveti mogu uneti u enterijer.

Luksuzni kreveti se od onih običnih razlikuju po tome što je u njihovu izradu potrošeno mnogo više sati rada, odnosno materijala kako bi dobili svoj jedinstven izgled.

Jedan od njih je i krevet Vividus koji se smatra najskupljim krevetom na svetu, jer košta čak 150.000 dolara. Hästens, kompanija koja stoji iza njega, procenjuje ga kao najluksuzniji krevet na svetu.

Krevet je ručno rađen od slojeva prirodnih materijala kao što je konjska dlaka, navodi se u kompaniji, i dodaje da to omogućava dušeku da diše, ostane suv i održava prijatnu temperaturu.

Za izradu ovog kreveta trebalo je čak 320 sati. Ono što je zanimljivo je da oni koji spavaju na ovom krevetu imaju osećaj kao da plutaju i mala je verovatnoća da će se probuditi nenaspavani.

Izvor: Klix.ba/B92
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.