Optuženi potvrdili da su bili na mestu ubistva Tatona

BEOGRAD, 19. novembra 2010. (Beta) - Desetorica od ukupno 14 optuženih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona potvrdili su u petak na suđenju da su bili u neposrednoj blizini mesta na kojem je Taton brutalno prebijen i prepoznali se na snimcima sigurnosnih kamera.

Pred višim sudom u Beogradu u petak su prikazani snimci na kojima se optuženi vide kako se 17. septembra 2009. godine penju uz stepenice koje od Ulice Maršala Birjuzova vode ka Obilićevom vencu, pored boksa na dnu stepenica u kojem je Taton završio pošto je prebijen.

Prvi su se u 17.37 uz stepepenice popeli optuženi Ljubomir Marković i Đorđe Prelić, koji je u bekstvu, a do 17.41 uz stepenice su se popeli i optuženi Jovan Karbić, Dragan Tomasović, Bojan Matijević, Milan Tarlać, Branimir Četnik, Milan Vujović, i Vladan Suvajac, a poslednji se popeo Ivan Grković.

Svi su potvrdili da su bili na stepenicama, a Grković je ranije u odbrani naveo da je podigao ruke i vikao jer je video čoveka kako pada sa Obilićevog venca na nivo Ulice Maršala Birjuzova. Na snimku se vidi da jedan od četiri nepoznata mladića nosi palicu.

Pogledajte još