Najavljeno 37 novih modela

Promocije novih modela automobila, noviteti u teretnom programu, kao i pratećim granama automobilske industrije, uz specijalne popuste za kupovinu vozila, kao i izložba „Oldtajmera“, samo su neki od programa koji će obeležiti sedmi međunarodni „Auto Show“, koji se održava od 23. do 28. oktobra na Novosadskom sajmu. Ovaj „praznik za ljubitelje četvorotočkaša“ omogućiće posetiocima sajma da vide skoro sve aktuelne i nove modele svih najpoznatijih svetskih proizvođača i 37 premijernih modela. Odmah posle premijere u Frankfurtu, a prvi put u jugoistočnoj Evropi, u Novom Sadu je predstavljen „Peugeot 4007“, novi „Renault Laguna“, „Mitsubishi Lancer“ i nova „Mazda 2“. Prodaja „peugeot−a 4007“ na našem tržištu počeće u prvom kvartalu sledeće godine, a cena za sada nije poznata.

Na štandu „Verano motorsa“, u Hali „Master“, pored „peugeot−a 4007“ izloženi su svi aktuelni modeli tog francuskog proizvođača, uz sajamski popust od 300 do 2.000 evra. Premijeru će imati i novi Opelov „kompakt astrasedan“, „Nissan Tiida“, „Golf Variant“, „Subaru Impreza 08“,“Seat Altea Freetrack“, „Peugeot 207 SW“ i „Nisan X Trail“. Dileri koji zastupaju inostrane automobilske kuće najavili su da će posetioci prvi put moći da vide „Suzuki SX4“, zatim“Citroen Jumpy“, „Audi A5“, „Dodge Avenger“. Biće predstavljena i nova „C klasa“ mercedesa, Fiatovi modeli „bravo“,“linea“ i „scudo“ , „Ford fokus C−MAX“, „Ford Mondeo“, „Grand C4Picasso, „Mazda CX−7“, „Hyundai i30“, „Dacia MCV“ i mnogi drugi. Generalni menadžer „Auto Tuning Club iz Beograda Filip Ćosović kaže da će se „17. Tuning Styling Show“ održati u Novom Sadu za vikend, 27. i 28. oktobra uz nastup gostiju sa njihovim vozilima iz celog regiona. 

Biće prikazani brojni automobili sa modifikovanim izgledom, kojima je potpuno ili delimično preuređena karoserija i unutrašnjost, značajno pojačana snaga motora, ugrađeno jako ozvučenje, ili postavljeno dodatno ukrasno osvetljenje. Sudeći po broju prodatih novih putničkih i lakih komercijalnih vozila u toku prethodne godine, automobilsko tržište u Srbije napreduje laganim koracima. Sa 46.105 prodatih automobila u 2006, beleži se rast od 6,8 odsto u poređenju s 2005. Značajno mesto u ukupnoj prodaji vozila na teritoriji Srbije upravo zau− zima i Sajam automobila „Auto Show − Novi Sad“. Već je postalo uobičajeno da se gotovo svi izloženi modeli prodaju tokom Sajma. Na sajmu učestvuju i proizvođači rezervnih delova i opreme za automobile.(„Pregled“)

Pogledajte još