MUŠKARCI KOJI NISU ZA BRAK: Kako da ne napravite pogrešan izbor

Još 1923. godine Rejnhold Gerling je napisao knjigu "Muškarci za koje se ne treba udavati - saveti i opomene", poručujući damama kako da izbegnu pogrešne bračne izbore.

Gerling je bio prilično direktan i oštar, pa je tako naglasio da su na ceni muškarci čvrstog karaktera, a da se oni prepoznaju po širokom i visokom nosu, kratkoj gornjoj i napred ispupčenoj donjoj usni. Za izbegavanje su oni "kovrdžavog" nosa, jer su skloni bludničenju, dok su razroki lažljivi. Ali nije bio blagonaklon ni prema momcima umiljatog pogleda.

- Obično mu je na jeziku med, a na srcu otrov. Vidi u tuđem oku trn, a u svome ne vidi balvan. Devojka ne sme da se povodi za čarobnim ljubavnim izjavama, jer su varljive i prolazne, već mora da budno motri šta se iza tih reči krije - savetuje Gerling.

Normalno uho, dodaje autor, označava i normalan karakter, kao što nenormalna forma ukazuje na problematičnost.

Za bore kaže da su oličenje čovekove duše, pa su tako duge u kosim linijama odraz plemenitosti, a kratke pokazuju sklonost ka "nevaljalstvu".

Važno je proučiti i rukopis muškarca, jer je on po Gerlingu najvažniji odraz njegovog karaktera. Slova otkrivaju da li je muškarac laskavac (ako su nepravilna) ili ima čvrst karakter o koji će se razbiti svaki kamen (ukoliko su jasna).

Gerling je na kraju savetovao damama da se ne oslanjaju na mišljenja prijateljica, jer one ne mogu da ispitaju i prozru karakter muškarca za koga nisu zainteresovane.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.