Puma dodelila nagradu za najbolji dizajn

Kako se odlučujete za patike koje ćete nositi? Dizajn ili funkcionalnost. Koliko na vas utiče reklama – muzika iz reklame, njeni akteri, forma? Da li je sama patika važna ili njena prezentacija? Na to pitanje odavno je odgovor – sve je više do toga KAKO nešto prezentujete. Dokaz za to je i sam događaj – poznate ličnosti, u jednom od najpopularnijih klubova, uz mnogo sjaja, muzike i glamura pokazani su novi modeli patika.

Poznate ličnosti među kojima su i Milan Kalinić, Ivan Radojčić (Men’s Health), Tamara Radivojević i Mirko Luković, dizajnirali su nove modele Puminih patika i prezentovali ih žiriju. A u žiriju Luna Lu, Snežana Dakić, Nataša Bekvalac, Ognjen Amidžić (koji je rekao da ima preko 50 pari patika!) i mnogi drugi. Njihov zadatak je da ocenjuju patike i njihove prezentacije, odnosno samu IDEJU. Prva nagrada dobija vaučer od 100 000 dinara.

Taj zadatak bio je, naravno, težak jer svako ima svoj stil i ukus koji unosi u kreativnost.

Izdvojila se prezentacija avantgardnog fotografa Aleksandra Kujučeva. On prikazuje kako se rađa ideja – od nogu koje „pričaju“ do glave koja sve to smišlja. Mirko Luković imao je jedan jednostavan pristup, a celoj prezentaciji upečatljivu notu daje muzika.

I još jedan koji bismo pomenuli, osim pobedničkog, dizajn je Maje Atanasijević (Zipa Yome). Poruka je da je patika kao telo na koje se nanosi boja, kao žena koja inspiriše; oslikavanje patike je kao tetoviranje lepe i čiste kože.

Pobednički rad Tamare Radivojević istakao se i muzikom i idejom. „Golddiggers, can you dig it?“ poruka je na kraju „reklame“ uz muziku "Leave You Far Behind" (jako simbolično). Patika koja gazi sve pred sobom, koja menja tlo na koji kroči.


Treće mesto osvojio je Mirko Luković a drugo Ivana Rabrenović.

Uz bend Ane Štajdohar mladi igrači, iz plesne škole, na najbolji način prezentovali su puminu odeću i obuću. Uz zvuke DJ Kizamija žurka se nastavila uz besplatno piće.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još