Za utorak, 30. novembar 2010.

BEOGRAD, 30. novembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorka najviše pažnje posvećuju objavljivanju američkih poverljivih dokumenata i posledicama na odnose u regionu.

ALO - List pod naslovom "Druga srpska crkva!", piše da je raščinjeni vladika Artemije ozvaničio raskol u SPC.

BLIC - "Tadić i Dodik u tajnim spisima SAD" o američkim dokumentima koje je objavio sajt Vikiliks, a odnose se na region. "Zauzdaćemo kurs i rast inflacije" list prenosi intervju guvernera NBS Dejana Šoškića.

VEČERNJE NOVOSTI - O urgentnom paketu pomoći Vlade siromašnima - "850 miliona za siromašne". "Ljuti na Vuka zbog Kosova", za list govori ambasador Srbije u Francuskoj Dušan T. Bataković o kritikama francuskih zvaničnika na račun ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića.

DANAS - "Srbiju tek čeka politička bura" list piše da je više od 1.200 objavljenih američkih poverljivih dokumenata o srpskim vlastima. "Duvanske kompanije nezadovoljne akcizama" o najavljenom povećanju akciza na cigarete. "Studenti otpočeli štrajk glađu" o zahtevima jednog dela studenata beogradskog univerziteta da im država plati školovanje.

KURIR - Pod naslovom "Ode Ceca iz Srbije", o pevačici Svetlani Ražnatović. "Irinejeva bratanica oterana sa posla!", rođaka poglavara SPC Mirjana Đoković kaže da je bez osnova proglašena tehnološkim viškom u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

POLITIKA - "Vikiliks teroristička organizacija" o objavljivanju američkih poverljivih dokumenata. "Borko Stefanović na čelu pregovaračkog tima sa Prištinom" o imenovanju političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova za šefa tima za pregovore sa Prištinom. "Privilegije za dobrovoljno služenje vojnog roka" o ukidanju vojne obaveze i profesionalizaciji vojske.

PRES - "Najkorumpiraniji - lekari, policajci i birokrate, najpošteniji - popovi, vojnici i predsednik" o istraživanju UN o korupciji u Srbiji. "Studentski štrajk glađu" o zahtevima studenata da im država plati školarinu.

PRAVDA - List piše da novosadska Alfa banka "Od klijenata traži izjašnjavanje o nacionalnosti", prilikom popunjavanja formulara za kredit i tako krši zakon. "Policajac na čelu mafije", o uhapšenoj kriminalnoj grupi sa područja Jagodine, Paraćina i Ćuprije.

PRIVREDNI PREGLED - "Studenti počeli štrajk glađu ispred Vlade", piše list."Mizerno povećanje plata na udaru sindikata", oštre kritike na najavljeno povećanje plata u javnom sektoru.

Pogledajte još