Srebreničanke u januaru tuže Karlu del Ponte

0

SARAJEVO, 12. decembra 2010. (Beta) – Udruženja "Žene Srebrenice" i "Srebreničke majke" najavile su da će u januaru 2011. godine podneti tužbu protiv bivše glavne tužiteljke Haskog tribunala Karle del Ponte.

SARAJEVO, 12. decembra 2010. (Beta) – Udruženja “Žene Srebrenice” i “Srebreničke majke” najavile su da će u januaru 2011. godine podneti tužbu protiv bivše glavne tužiteljke Haskog tribunala Karle del Ponte.

Tužbu će podneti jer je Del Ponteova “dopustila da se trajno uništi više od 1.000 ličnih stvari i dokumenata žrtava genocida u Srebrenici”.

“Niko nas nije pitao niti informisao da će lične stvari i dokumenti naših najmilijih biti uništeni. Sramno je da smo za to saznali kasnije iz medija, a još je sramnije jedno od obrazloženja da bi od tih stvari službenici mogli oboljeti”, kažu Srebreničanke.

Članice udruženja su saopstile da su se već javili advokati koji će besplatno zastupati Srebreničanke. Srebreničanke traže da Karla del Ponte kaže “ko je sve bio umešan u potpisivanje te odluke oko unistavanja predmeta”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.