Eurobank transformiše srednje ekonomske škole u moderne ustanove: Ostaju na času i posle školskog zvona – učenici u Subotici dobili modernizovani kabinet virtuelne banke

Koliko školovanje može da bude interesantno i privlačno učenicima, nabolje pokazuje primer Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević“ iz Subotice. Naime, ova škola je nedavno, zahvaljujući donaciji Eurobanke u okviru društveno odgovornog projekta „Škola kao nacrtana za Vas“, dobila modernizovan kabinet virtuelne banke, koji priprema učenike za budući poziv bankarskog službenika. Đaci uče da rade u pravim programima i da samo u nekoliko klikova otvore račun ili obave neku transakciju na isti način na koji to rade i njihove kolege u bankama.

Novi kabinet virtuelne banke izazvao je veliko interesovanje među đacima i značajno je promenio pristup učenju i nastavi, tvrde učenici.

- Donacija računara nam je omogućila povezivanje teorija i prakse. U našoj virtuelnoj banci, kao službenici u bankarstvu, radimo u realnim uslovima na mnogo brži i efasniji način. Uz pomoć novih računara, obučavamo se za sve bankarske poslove što za nas ima veliki značaj i spremni smo za budući rad u banci - kažu učenice Sara Bašić i Marija Gabrić, buduće bankarke, a danas učenice 4. razreda ove škole.

Profesorka predmeta „Bankarska obuka“ Mirjana Kiš Marjanov, kaže da je zahvaljujući novom kabinetu ovaj predmet postao omiljen među učenicima, budući da oni sada neretko ostaju u kabinetu i nakon zvona koje označava završetak časa. Prema njenim rečima, đaci imaju osećaj kao da zaista rade u banci, a mogućnost da rade u realnim okolnostima izuzetno im je važna, budući da će im stečeno znanje pomoći da lakše pronađu posao po završetku školovanja.

- Donacija Eurobanke nam je prilično olakšala posao, novi računari su ubrzali rad na aplikacijama. Program koji koristimo je pravi bankarski tako da naša deca imaju realnu simulaciju onoga što banke rade. Đaci vole ovo da rade jer je drugačije, program je korisnički, prate se instrukcije i zaista steknu sliku o svemu onome što što se radi u pravoj banci – dodala je ona.

Projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ Eurobanka je započela u martu 2018. godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.  Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“ opremljen je kabinet za statistiku i računovodstvo Prve ekonomske škole u Beogradu, a Ekonomskoj školi "Stana Milanović" iz Šapca obezbeđena  je oprema za elektronsku jezičku laboratoriju sa digitalnom bibliotekom.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još