Veliko srce Eurobank Direktne podržava srednje škole u Srbiji

Odgovorno poslovanje kompanije usmereno je na saradnju i ulaganje u lokalne zajednice. Na taj način se korporativne vrednosti implementiraju kroz konkretne aktivnosti i projekte koji pružaju podršku zajednici i osnažuju je, a rezultat ovakve strategije je dugoročan i prepoznatljiv.

Eurobank Direktna je pre nešto više od pet godina započela projekat "Škola kao nacrtana za Vas" koji za cilj ima opremanje i modernizaciju kabineta srednjih ekonomskih škola širom Srbije. Pored vrednih donacija IT opreme i softverskih programa, dodatna vrednost ostvarena je i kroz promociju obrazovanja i kulture, pa je projekat Banke dodatno obogaćen saradnjom sa muzejom "Dom Jevrema Grujića", kao i saradnjom sa izdavačkom kućom "Laguna".

Kroz edukativni program "Putujući muzej" učenici srednjih škola imaju priliku da se kroz predavanja kustosa i radionice upoznaju sa srpskom istorijom i kulturom kao i različitim umetničkim veštinama. Dodatno, srednjoškolcima u gradovima širom Srbije pružena je mogućnost da se upoznaju i druže sa književnicima u okviru saradnje sa izdavačkom kućom "Laguna".

Projekat "Škola kao nacrtana za Vas" ima izuzetan uspeh zahvaljujući korisnicima humanitarne Mastercard kreditne kartice "Veliko srce", jer Banka prilikom svake transakcije odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u obnovu učionica, kabineta, kao i kupovinu neophodne opreme ekonomskim školama širom Srbije. Na ovaj način su u toku 2022. godine realizovane 4 donacije u vrednosti od milion i osam stotina hiljada dinara za opremanje kabineta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru, Staroj Pazovi, Smederevu i Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici.

Foto: Promo

Prva donacija u 2023. godini realizovana je u Srednjoj školi "Sveti Ahilije" u Arilju kojoj je obezbeđena nova informatička oprema u vrednosti od 800.000 dinara namenjena za kabinet u kojem će se realizovati nastava za finansijsko računovodstvene tehničare, pa će na ovaj način srednjoškolcima biti omogućeno lakše i kvalitetnije praćenje nastave.

Ova škola dobila je vrednu opremu na inicijativu kolega iz ekspoziture Eurobank Direktne koji su imali želju da podrže lokalnu zajednicu u kojoj žive i rade. Dodatni značaj koji ova donacija ima za ovaj grad i lokalnu zajednicu je činjenica da ova obrazovna institucija sa tradicijom dugom 50 godina, predstavlja jedinu srednju školu u Arilju.

Eurobank Direktna opredeljuje sredstva za obnovu i modernizaciju učionica u kojima srednjoškolci stiču znanja neophodna za buduće zanimanje. Na ovaj način utiče se ne samo na kvalitet učenja, već i na razvoj znanja, veština i kritičkog mišljenja učenika.

Podsećanja radi, u proteklih pet godina koliko se sprovodi projekat Eurobank Direktne "Škola kao nacrtana za Vas", opremljeno je ukupno 14 računarskih kabineta, u dvanaest gradova Srbije, a do sada je izdvojeno više od 11 miliona dinara.

Foto: Promo

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još