ZA SVE PRILIKE: Mudro izaberite mantil i kaput za predstojeću sezonu

Pričali smo o cipelama, farmerkama i tašnama, o svemu što je iz mode izašlo i što će tek biti aktuelno. Red je da nešto napišemo i kada su u pitanju kaputi, mantili i jakne. Šte će to doneti proleće, kakve će se boje nositi, koji stilovi će biti aktuelni i kakvi materijali će biti korišćeni? Proverili smo i predstavljamo vam ono što će biti najmodernije u sezoni 2020.

Trenč mantili

Trenč mantili su klasika ženske odeće, koja apsolutno ne izlazi iz mode. Ovi bezvremenski modeli iz sezone u sezonu se vraćaju i svaki put oduševljavaju nove generacije mladih dama. Njihova neodoljivost je u tome što idu uz sve, savršeni su za posao, mogu se kombinovati sa različitim stilovima – od elegantnih do ležernih. Jedini novitet ove sezone su mantili sa naglašenim, puf rukavima, baš onakvi kakvi su se nosili i 80-ih godina. Još jedan zanimljiv modni detalj su i zlatna dugmad.

Karirani dezen

Svoj veliki povratak u sezoni proleće/leto 2020. doživeće i karirani kaputi. Ovaj elegantan uzorak pojaviće se, osim na kaputima i na odeći i aksesoarima. Najmodernija verzija biće karirani kaputi – dvobojni, grafički i višebojni. Požurite da kupite omiljeni kaput. Ukoliko već imate takav od ranije, dodajte neki detalj i bićete u trendu ove sezone.

Kožni mantili su ponovo u modi

Kožni mantili se, kao i karirani i trenč mantili, vraćaju u modu. Dizajneri se uglavnom odlučuju za klasične krojeve i boje. Na vrhu liste je bezvremenska crna, ali u obzir dolaze i neke suptilnije, ali podjednako lepe braon nijanse.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Moderni kaputi u neonskim bojama

Ukoliko su vam dosadile klasične bež, braon i crna, ponesite nešto izraženije boje U novoj sezoni vaša ljubav na prvi pogled biće šareni kaputi. Možete birati između izuzetno modernih neonskih: limete, narandžaste ili fuksije. Tu su i nezaobilazne intenzivne nijanse plave boje ili klasična plava koju je američki institut "Pantone" proglasio za najmoderniju boju u 2020. godini.

Kaputi u muškom stilu

Tu je nešto i za ljubitelje malo rafiniranijeg stila. Jednostavni minimalistički, čak i muški krojevi u kombinaciji sa crnom ili tamnoplavom bojom – dolaze kao predlog svetski poznatih dizajnera. Trebalo bi im verovati, jer su ovo kaputi koje koje ćete obožavati. Vaše je da odaberete onaj u koji se na prvi pogled zaljubite i za koji ste sigurne da će vam lepo pristajati.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još