Dosad neviđene ovacije ekipi "Montevidea"!

Sava centar skoro nije video posećeniju i oduševljenjem publike bogatiju premijeru domaćeg filma! Nezapamćene ovacije za Bjelu i njegov „Montevideo“-tim!

S nestrpljenjem očekivan rediteljski debi Dragana Bjelogrlića – „Montevideo, Bog te video“, pred zadivljujuće punim Sava centrom, dočekao je svoju premijeru. Gužva već na parkingu potvrdila je neverovatno interesovanje koje je ovaj film izazvao već od prvih snimljenih kadrova pre godinu dana.

Nalik velikim premijerama u svetu, svako ko drži do svog „javnog života“ pojavio se te večeri u Sava centru da podrži jedan, potvrdilo se nakon gledanja, sa smislom ambiciozno zamišljeni projekat sa više nego potrebnim ciljem – povratkom publike u bioskope na pravi repertoarski film!

Tako su u prvom delu sage o velikom uspehu naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu održanom u Montevideu, u Urugvaju (drugi deo se upravo snima), na balkonu su uživali premijer Mirko Cvetković, ministri Ivica Dačić, Nebojša Bradić i Mlađan Dinkić, gradonačelnik Dragan Đilas, kao i Nenad Čanak i Zoran Živković.

Da je ovo i „sportska premijera“ svojim prisustvom dokazali su Dragan Džajić, Ljubiša Tumbaković, Vladimir Petrović Pižon, Igor Butulija i Predrag Danilović.

A premijeru nisu propustili ni Kokan Mladenović, reditelji Milorad Milinković i Dejan Zečević, Ivan Tasovac, Duško Kovačević, voditeljka Maja Nikolić, Milorad Mandić – Manda, Ivan i Milica Zarić, Sloboda Mićalović, Borka Tomović, Milan Karadžić i mnoge druge zvezde.


Publici, sudeći po reakcijama, praktično proleteli svih 140 minuta filma uz duhovite replike sa potpisom scenariste Srđana Dragojevića, modernu kameru Gorana Volarevića, zarazne melodije Magnifica, Beograd iz tridesetih godina prošlog veka iz mašte arh. Nemanje Petrovića, ali pre svega uz dobro materijalizovanu viziju reditelja Dragana Bjelogrlića i ponajviše sjajno ostvarene uloge mladih glumaca predvođenih blistavim talentima Miloša Bikovića, Aleksandra Radojičića i Petra Strugara.

Međutim, ovu premijeru domaćeg filma nešto je izdvojilo u odnosu na prethodne, godinama unazad. Čim je izašla na binu, cela ekipa filma je doživela do sad neviđene ovacije i publiku na nogama. To Sava centar nije skoro video, a Bjelogrlić je bio više nego dirnut, pa su mu krenule i suze. Očigledno je priča o nekom drugačijem srpskom fudbalu, ali pre svega film namenjen širokoj publici, nešto što nam je bilo više nego potrebno... Puniće dvorane „Montevideo, Bog te video“!


Tekst: Katarina Milovanović

Foto: Bogdan Pedović

Pogledajte još