POMOZITE SEBI: Šest stvari koje možete da radite u samoizolaciji

Kada nam je komunikacija sa spoljašnjim svetom onemogućena, obično se nalazimo u izolaciji ili karantinu. Odjednom imamo višak vremena, malo se čudno osećamo, pa nema žurbe. Pojačane mere predostrožnosti ili karantin, mogu biti u bolničkim ili kućnim uslovima. Koronavirus je tu.

A šta mi sami možemo da učinimo za druge i za sebe?

Karantin ne treba shvatiti kao kaznu, već kao preventivu, sa osmišljenim planom. Šta bi nam valjalo činiti za 14 dana izolacije kada ostanemo kod kuće. Verovali ili ne, nema tu mesta dosadi, vreme možemo provesti kvalitetno.

1. Knjige

– Stalno podsećamo sebe da nemamo vremena za neke dobre knjige koje bi smo voleli da pročitamo, ali nam brzi životni ritam to ne dozvoljava. Tu su knjige, vrebaju sa police i čekaju na našu ruku. Uz dobru knjigu, vreme će brže proći, a mi ćemo biti zadovoljni.

2. Onlajn zabava, igrice, učenje jezika, virtuelno putovanje svetom

- Bilo da ste po godinama, interesovanju ili navikama pripadnik milenijalaca, generacije zed, postoji onlajn veza sa celim svetom. Pićete kafu i razmenjivati priče preko neta. Direktnog kontakta nema.

3. Filmovi, serije, omiljene emisije

- Evo prilike da na miru, pažljivo pogledate neke od sadržaja, koji vam se stalno izmiču zbog nedostatka vremena.

4. Sredite stan

- Korisno, praktično, veliko spremanje, jer kada se karantin završi sve će vam biti na svom mestu, život će biti lakši, a kako kažu, red u kući je i red u glavi.

5. Vežbanje

- Vežbajte, dobro je za kondiciju. Jedan od predloga je i joga, koja nas potpuno vraća nama samima. Poželjna je i meditacija, a sigurno ni mašta ne bi izostala.

6. Hortikultura

- Presadite cveće, sredite terasu, lepše ćete dočekati proleće koje dolazi. Mada, ni pogled kroz prozor nije loša stvar.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još