HOROSKOP OTKRIVA: Čega se plašite u ljubavi, a šta priželjkujete?

Svi tražimo ljubav, ali se malo plašimo tog divnog osećanja. Međutim, u vezi je važno otvoriti se i odbaciti sve strahove. Svaki horoskopski znak ima svoje strahove u ljubavi, ponekad čak i bez saznanja o njima. Ukoliko je moguće, najbolje bi bilo osloboditi se strahova, prepustiti se ljubavi i pomoći svom partneru u tome.

Ovan

Najviše od svega cenite svoju nezavisnost. Ne plašite se da nastavite da budete sami i osećate da nemate vremena ni energije da obratite pažnju na potrebe drugih ljudi. Jedan od vaših najvećih strahova kada je ljubav u pitanju jeste strah da ljubav može naštetiti vašim planovima. Želite sigurnu vezu koja vam daje slobodu.

Bik

Mrzite promene i možda ćete se uplašiti zbog toga. Zona udobnosti najveća je prepreka intimnosti i ne dozvoljavate nikome da pogleda u vaš unutrašnji život. Niste se toliko dugo oslanjali ni na koga osim na sebe i plašite se da zavisite od nekoga. Možda ćete izgledati mirno, ali ne možete poreći da ste u sebi pravi romantičar koji se nada ljubavi.

Blizanci

Jedina predvidiva stvar kod vas je da ćete garantovo da promenite svoje mišljenje i to ćete raditi stalno. Vi ste neozbiljni vazdušni znak koji teži da leprša, nikad ne želeći da ostane na svom mestu dovoljno dugo. Plašite se da se ne zaljubite, potpuno se rastopite u drugoj osobi.

Rak

Brinete o drugima i ne plašite se da pokažete svoju osetljivost. Lojalni ste i odani, čak i kada vas privlače sebični ili toksični partneri. Plašite se ljubavi jer ne želite da se osećate potcenjeno. Srce i dušu dajete kada volite i plašite se da primite ravnodušnost kao odgovor.

Lav

Zaljubljujete se lako. U određenom smislu, plašite se ljubavi jer se plašite razočaranja. Cenite ponos i racionalnost i plašite se da će ljubav ugroziti vaša osećanja. Uvek morate biti odgovorni, tako da ne želite da se odreknete bilo kakve kontrole. Ne volite da osećate da nemate moć.

Devica

Živite unutar zaštitnih zidova i znate kako sakriti svoje greške. Vaša želja za perfekcionizmom i nepoštovanjem sopstvenih standarda onemogućava vas da shvatite koliko ste vredni ljubavi. Ne bojite se samo da će neko otkriti da imate mekano i ranjivo srce, već i da će videti osobine koje vam se ne sviđaju.

Vaga

Šarmantni ste i savršeno možete razgovarati, nasmejati se i izgledati sjajno. Intimnost vas plaši jer ne želite da se udubite u prljavu igru emocija. Imate emocionalnu dubinu, ali ne možete da kontrolišete osećanja. Plašite se da pokažete svoje negativne osobine jer ne želite da izazovete razočaranje. Tako se plašite usamljenosti da odbijate ljubav i ne jurite za njom.

Škorpija

Nije tajna da strah od ljubavi proizlazi iz urođenog straha od izdaje. Očekujete da drugi budu 100% iskreni i uvek otvoreni prema vama, ali drugima pokažete samo ono što želite da vide. Takođe se plašite da ponovo ne postanete previše zavisni od nekoga kako vas ljudi ne bi povredili kao nekada.

Strelac

Plašite se ljubavi jer se bojite da će vam biti dosadno. Želite strast i uzbuđenje svakog dana i plašite se da će vas uspostavljanje rutine lišiti toga. Plašite se da će vas ljubav usporiti, a ne želite da žrtvujete stvari za koje mislite da su najskuplje. Odbijanje putovanja, upoznavanja i novih iskustava znači odustati od života koji volite.

Jarac

Plašite se ljubavi, jer se ideja čini bezobzirna i nepredvidiva. Mrzite da ne uspete u životu, a ljubav nije tamo gde želite da izgubite. Želite da budete jaki, odbijate da pokažete svoje ranjivosti i nesigurnost, pa ste skloni da skrenete sa emocija i gradite zaštitu.

Vodolija

Plašite se ljubavi jer ne želite da se osećate ograničeno. Dajete svom partneru nezavisnost koju želite zauzvrat, smatrajući ga jednakim sebi. Plašite se da nećte naći savršenog partnera za vas koji razume koliko cenite svoju ličnost. Cenite logiku, a ne emocije i ne želite ponovo da gubite svoja osećanja.

Ribe

Vi ste nezainteresovani i trudite se da pomognete drugima, ne očekujući ništa zauzvrat. Prihvatate druge ljude i najviše od svega želite da pomognete drugima. Plašite se ljubavi jer ne želite ponovo da osetite da nekome ne možete pomoći.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još