Jovanović: Pritisak smo pretvorili u dobru igru

BEOGRAD, 29. decembra 2010. (Beta) - Košarkaši Partizana u utorak su u Zagrebu zabeležili najubedljiviju pobedu protiv Cibone u istoriji međusobnih duela dva tima, a trener Partizana Vlade Jovanović ocenio je da je ekipa uspela da pritisak pretvori u dobru igru.

"Bili smo opterećeni jer igramo na gostujućem terenu, ne sada u Zagrebu, već uopšte, s obzirom da od početka nismo zabeležili ni jednu pobedu. Imali smo dozu pritiska koju iz utakmice u utakmicu na gostujućem terenu nismo uspevali da kanališemo. Taj pritisak smo pretvorili u dobru energiju, koju smo, pre svega, pokazali u odbrani", rekao je Jovanović za sajt kluba.

Partizan je u utorak u Zagrebu savladao Cibonu sa 85:55 i sada se nalazi na šestom mestu na tabeli Jadranske lige sa učinkom 7-6.

"Od prvog minuta smo nametnuli svoj ritam. Napravili smo jak pritisak preko celog terena, zaustavili njihovog najboljeg igrača Bogdanovića. Samim tim smo lakše igrali u napadu, što kontranapadom, što pozicionim napadom, najviše preko naših visokih igrača i došli tako do svoje igre. U drugom poluvremenu smo nastavili sa istim intenzitetom, uz veliki broj rotacija i zasluženo upisali novu pobedu", zaključio je trener crno-belih.

Cibona ove sezone ima dosta finansijskih problema, zagrebački klub promenio je upravu, a poraz od Partizana je osmi u regionalnom takmičenju.

"Nismo imali šanse od prvog minuta. Bili smo nervozni, prazni, promašili smo sedam slobodnih bacanja samo u prvoj četvrtini. Nismo imali rešenja za njihove visoke igrače, a imali smo i problema u organizaciji igre. Žao mi je jer su ljudi koji su preuzeli klub dali sve od sebe da napune halu, ali nažalost, ovo je naša realna slika", izjavio je trener Cibone Zdravko Radulović

Pogledajte još