RELAKSACIJA MERA: Potpuno ograničenje kretanja još samo sledećeg vikenda

Epidemiolog Predrag Kon rekao je sinoć da posle ograničenja kretanja tokom sledećeg prazničnog vikenda takvih ograničenja više neće biti.

- Mislim da više nemamo pred sobom nijedno ograničenje od 24 sata, mislim da je to gotovo sa sledećim vikendom - rekao je Kon gostujući na TV Pinku.

On je dodao da će sve više biti rasprava među strukom oko mera ograničenja kretanja tokom celog dana.

- Prvo će se prebrojati broj dana koliko je bilo 24-časovne zabrane, pa se uporediti sa brojem umrlih sa svetom gde takvih zabrana nije bilo - uporediće se broj izgubljenih dana sa brojem spasenih života - rekao je on.

Dodao je i da sada postoje razlike među stručnjacima jer jedni smatraju da je već došlo do masovne prokuženosti, ali da on smatra da nije tako masovno.

- Jasno ćemo znati tek posle istraživanja prisustva antitela, a prvo istraživanje je orijentaciono sa 7.000 ljudi, a na leto biće i veće istraživanje - rekao je on.

Dodao je da će se sve bolje znati sa rezultatima istraživanja, ali i kroz istraživanja drugih država.

Kon je rekao da ga brine to što se virus sada prenosi i u toplijim delovima sveta, i dodao da nije slučajno da Svetska zdravstvena organizacije kaže da smo na početku pandemije i da probleme tek treba očekivati.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.