Blažić tužio Zvezdu

Jedan od trojice prekobrojnih na „Marakani“ više nema strpljenja. Marko Blažić, Nikola Vasiljević i Nemanja Cvetković poslednjih šest meseci trenirali su na „Marakani“ daleko od glavne scene, sa pomoćnim trenerom Spasićem ne razmišljajući o tome da li će i kada ponovo dobiti priliku.

Marko Blažić je odlučio da prekine tu agoniju, prvenstveno zbog činjenice što je u poslednje vreme došao u situaciju da razmišlja kada će dobiti novac koji mu pripada po slovu ugovora.

- Boli činjenica da sam sklonjen iz prvog tima, što sam prihvatio kao profesionalac, međutim, podatak da mi šest meseci nije isplaćeno ništa što mi sleduje po ugovoru primorao me je da u dogovoru sa menadžerskom agencijom koja me zastupa i advokatom zatražim raskid ugovora na štetu kluba – priča Blažić za "Sport".

 Problemi za iskusnog vezistu počeli su praktično istog trenutka kada je klub napustio Vladimir Petrović – Pižon. Blažić je kod četvrte Zvezdine zvezde bio standardni prvotimac, dok je kod Dostanića „dozirano" sklanjan sa glavne scene. Najpre se preselio na klupu, da bi pred odlazak ekipe u Čikago maja prošle godine shvatio da su trenuci slave u crveno – belom dresu ostali iza njega.

- Tadašnji trener Dostanić mi je rekao da me ne vidi na poziciji levog veznog. Najavio mi je tom prilikom da bi bilo bolje da potražim klub, ali i da ću biti uz ekipu ako ostanem.

Najava se nije obistinila, pa je Blažić u društvu Vasiljevića, Cvetkovića i Mijovića (koji je kasnije otišao na pozajmicu) odvojeno od takmičarskog pogona započeo pripreme.

- Bilo je, najblaže rečeno, neprijatno raditi u atmosferi koja nije ni podsećala na radnu. Nismo ni znali kad su treninzi, radili smo tri puta nedeljno kad se našlo vremena za nas. Pritom moram da pohvalim trenere Spasića i Radmanovića, koji su nam olakšavali tešku situaciju.

U proteklih šest meseci Blažić nije tražio objašnjenje od klupskih čelnika, jer mu je kako kaže sve bilo jasno.

- Niko me nije pozvao, nisam imao nikakav kontakt ni sa predsednikom, ni sa trenerom, ni sa sportskim direktorom. Zvezda je moj klub, proveo sam ovde tri godine, želeo sam sve najbolje, tako i radio, ali nije vredelo.

Pokušaji da se promeni sredina su takođe bili osuđeni na propast kada god bi se pojavila opcija za odlazak.

- Kada je već bilo jasno da ne računaju na mene, mogli su da me puste makar na pozajmicu. Pred kraj prelaznog roka pojavila se opcija sa prelaskom u Čukarički, koja je u poslednji čas stopirana. Bilo je i priče oko odlaska u OFK Beograd, ali Zvezdi nije odgovaralo obeštećenje. Tako sam eto dogurao do situacije iz koje izlaz praktično više ne postoji, jer je jasno da sa mnom niko u klubu ne želi da razgovara kako bi se rešio problem – zaključio je Blažić sa gorčinom u glasu.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još