Petarda na Nou Kampu, Viljareal i Sevilja nerešeno

U prvom meču četvrtfinala španskog kupa Kralja fudbaleri Viljareala ispustili su pobedu protiv Sevilje u završnici duela iako su u dva navrata vodili sa dva gola razlike (3:3).

Domaćin je odlično otvorio meč i na isteku pola sata igre vodio je sa 2:0 nakon pogodaka Kanija i Đuzepea Rosija.

Ipak, rezultatsku neizvesnost vratio je Liverpulova meta Alvaro Negredo u 39. minutu, da bi Viljareal preko Rubena vratio dva gola prednosti u nastavku igre.

Gosti su skoro momentalno uzvratili ponovo preko Negreda, a kada su svi mislili da će se meč završiti i "žuta podmornica" nositi u Andaluziju prednost od jednog gola, Aleksis je pogodio mrežu Dijega Lopeza za konačnih 3:3.

I dok revanš između Viljareala i Sevilje najavljuje paklen obračun, fudbaleri Barselone potrudili su se da drugi meč četvrtfinala protiv Betisa preraste u tek puku formalnost.

Katalonci su pred svojim navijačima slavili sa 5:0, a goleadu je otvorio Mesi u 44. minutu, da bi golovima u 62. pa u 73. kompletirao het trik. U poslednjih 13 minuta Pedro i Keita su završili posao što znači da će se u polufinalu naći samo učesnici Primere jer je Betis bio jedini tim van društa najvoljih koji se domogao same završnice takmičenja.

Rezultati:

Viljareal - Sevilja 3:3
(Cani 25, Rosi 29, Ruben 56 - Negredo 39, 60, Aleksis 88)
Barselona - Betis 5:0
(Mesi 44, 62, 73, Pedro 77, Keita 83)

Četvrtak:

Almerija - Deportivo 20:00h
Real Madrid - Atletiko Madrid 22:00h

Pogledajte još