Težak žreb za Anu Ivanović

BEOGRAD, 14. januara 2011. (Beta) - Najbolja srpska teniserka Jelena Janković na startu Otvorenog prvenstva Australije igraće sa Alom Kudrjavcevom, odlučeno je u petak rano ujutru žrebom u Melburnu.

Ruskinja će biti i prva protivnica Ane Ivanović, 19. nosioca na Australijan Openu, koja će se sastati sa Jekatarinom Makarovom.

Treća srpska predstavnica na prvom grend slemu sezone Bojana Jovanovska takmičenje će početi duelom sa 117. teniserkom sveta Kai-čen Čang sa Kineskog Tajpeha.

Jankovićeva, sedmi nosilac na prvom grend slemu sezone, najteži zadatak na putu do četvrtfinala trebalo bi da ima u susretu sa 12. "kosturašicom" Agnješkom Radvanskom iz Poljske.

Ivanovićeva, koja je 2008. godine igrala finale Otvorenog prvenstva Australije, ima teži raspored.

Ona bi već u drugom kolu mogla da igra sa nekada sedmom, a sada 44. teniserkom sveta Pati Šnider, zatim i sa 13. nosiocem Nađom Petrovom iz Rusije, a u četvrtoj rundi i sa trećim nosiocem, Belgijankom Kim Klajsters.

Jankovićeva i Ivanovićeva bi mogle da se sastanu upravo u četvrtfinalu.

Jovanovsku već u drugoj rundi očekuje veliki izazov, pošto bi u slučaju pobede u prvom kolu verovatno igrala protiv drugog nosioca Vere Zvonarjove, takođe iz Rusije.

Prvi nosilac u Melburnu Karolina Voznjacki iz Danske na startu će igrati sa Argentinkom Hiselom Dulko.

Serena Vilijams iz SAD, koja je u Melburnu pobeđivala u prethodne dve sezone, a ukupno pet puta, ove godine neće igrati zbog povrede stopala.

Pogledajte još