Ana Ivanović završila takmičenje u Melburnu

BEOGRAD, 18. januara 2011. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović završila je takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu pošto je u prvom kolu izgubila od 49. teniserke sveta Jekatarine Makarove sa 1:2 u setovima (6:3, 4:6, 8:10).

Tokom meča, koji je trajao dva sata i 46 minuta, Ivanovićeva je uspela da sačuva pet meč lopti, ali je Ruskinja u 18. gemu trećeg seta ipak uspela da iskoristi šestu i trijumfuje.

Ivanovićeva je na početku meča dobro igrala, iskoristila je prvu brejk loptu i stekla prednost koju je održavala tokom prvog seta.

U drugom setu Makarova je zaigrala nešto bolje i posle brejka u četvrtom gemu povela sa 3:1. Teniserke su nakon toga četiri puta uzastopno pravile brejk, da bi Ivanovićeva u osmom uspela da sačuva svoj servis i izjednači na 4:4.

Makarova je nakon toga osvojila gem na svoj servis, a 20. teniserka sveta joj je lošim servisom i na kraju smečom u mrežu omogućila da izjednači na 1:1.


Posle dva brejka na obe strane u prva četiri gema, Ivanovićeva je povela sa 3:1. Kada se činilo da će srpska teniserka meč privesti kraju, Makarova je osvojila tri gema uzastopno i prokrenula rezultat.

Teniserke su posle toga osvojile po gem na svoj servis, da bi Ivanovićeva u 10. gemu spasila tri vezane meč lopte i izjednačila na 5:5.

Posle velike borbe, Makarova je osvojila naredni gem na svoj servis, a posle mnogo problema isto je učinila i Ivanovićeva, koja je ponovo uspela da spase meč loptu na 30:40 i izjednači na 6:6.

Teniserke su nakon toga osvajale gemove na svoj servis, sve do 18. kada je Ivanovićeva i šesti put u meču izgubila svoj servis, čime je treći put u karijeri u prvom kolu završila takmičenje na nekom grend slem turniru.

Makarova će u drugom kolu igrati protiv 157. teniserke sveta Ukrajinke Lesje Curenko, koja je pobedila Švajcarkinju Peti Šnider sa 2:0 (6:2, 6:3).

Pogledajte još